UreZanimivosti

Ideje za prestižna darila, ki bodo krasila vaša zapestja v letu 2023!

Zate smo pripravili izbor prestižnih ročnih, s katerim zagotovo za božič ali novo leto presenetite ljubitelja horologije.

V butiku Slowatch 1991 (Čopova ulica v Ljubljani) smo iz široke ponudbe prestižnih ur, izbrali nekaj izstopajočih oziroma aktualnih modelov znamk v želji, da predstavimo raznovrsten portfelj časomerov, ki cenovno segajo od dobrih 1.000 evrov pa tja čez 25.000 evrov.

V nadaljevanju so predstavljene ročne ure znamk Mido, Tissot, Rado, Longines, Longines, Tag Heuer, Breitling in Hublot. Vse predstavljene modele prestižnih ur si lahko ogledate in kupite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Mido

Švicarska blagovna znamka, katere časomeri so v začetkih veljali za ”kralje vodotesnosti”, predstavlja všečen prag za vstop v svet švicarskih ur. Vsestranska športna kolekcija Ocean Star pa je kot zalašč ustvarjena ravno zato, saj ohranja duh dediščine, zapakiran v robustna, sodobna ohišja potapljaških ur.

Predstavljena ura Mido Ocean Star Tribute
Ref. št.: M026.830.11.041.00
Cena: 1.040 €

Tissot

Za marsikoga prva zapestna ura, za slovenskega ljubitelja kolesarstva pa precej patriotska blagovna znamka, ki jo zastopa Primož Roglič. Mogočni Tissot je prevetril svoj portfelj in ker so športne ure trenutno med kupci mehanskih časomerov zelo zaželene, ne preseneča, da na valu tega trenda želi pluti še Tissot s kronografom retro-moderne linije PRX.

Kronograf v stilu ur iz 80. let prejšnjega stoletja se predstavlja z ohišjem premera 42 mm, narejenim iz nerjavečega jekla z brušenim in satenasto poliranim zaključkom, pritrjenim na integrirano jekleno zapestnico. Oblikovno se ura nanaša na obstoječi model PRX, z dodatkom dveh gumbov na desni strani za krmiljenje kronografa.

Na voljo sta dve izvedbi. Prva je tradicionalna panda z navpično brušeno srebrno številčnico in črnimi številčnicami kronografa. Medtem ko je drugi model ta s fotografij, z modro številčnico in srebrnimi podštevilčnicami. V ohišju obeh se nahaja avtomatski kronografski mehanizem Valjoux, kaliber A05 H31, ki ponuja do 60-ur rezerve navitja. Njegovo delovanje, vključno s skeletnim rotorjem, je vidno skozi hrbtno stran razstavnega ohišja

Predstavljena ura Tissot PRX Automatic Chronograph
Ref. št.: T137.427.11.041.00
Cena: 1.840 €

Rado

Rado je v svetu urarstva znan po svojih keramičnih zapestnih kreacijah, zadnje čase pa veliko energije nameni dopolnjevanju kolekcije Captain Cook. Najprej so predstavili model Captain Cook Ceramic, ki je ponovno potrdil, da je Rado mojster materialov. Sledila sta zapestni uri Ceramic Diver in Over-Pole Worldtimer. Uvedba specifičnih modelov Captain Cook je torej vznemirljiv trend, ki se nadaljuje s sveže predstavljenim kronografom.

Ura vsebuje prepoznavne elemente linije Captain Cook. Predvsem izstopa retro safirno steklo v obliki škatle in markantna oblika ohišja. V notranjost 43 mm ohišja se nahaja avtomatski mehanizem kaliber R801, ki nudi do 59 ur energije navitja ter zanesljivo deluje v raznovrstnih pogojih zaradi antimagnetne vzmeti Nivachron. Na voljo so tri izvedbe oziroma referenčne številke – dve iz nerjavečega jekla in ena iz brušenega brona. Prelivajoči številčnici v modri in črni barvi sta rezervirani za izdaji z ohišjem iz nerjavečega jekla, medtem ko je popolnoma modra številčnica rezervirana za bronasti model. Vse tri potapljaške ure se ponašajo s črno keramično luneto.

Pri nakupu lahko Izbirate med usnjenim paščkom, tekstilnim NATO paščkom ali zapestnico iz nerjavečega jekla oziroma kupite predstavljeni komplet, ki obsega vse tri variacije.

Predstavljena ura Rado Captain Cook Automatic Chronograph
Ref. št.: R32145208
Cena: 4.100 €

Longines

Eleganco na zapestju po dokaj dostopni ceni predstavljajo ure iz manufakture Longines. Portfelj zavzema elegantne, športne in tematske ure za potapljače ter pilote. Zadnje čase pa Longines precej pozornosti namenja obujanju zgodovinskih modelov z linijo Heritage.

Novi Longines Spirit Zulu Time se poklanja tej bogati zgodovini, kot popolnoma sodobna ura z najnovejšimi zmogljivostmi, da izpolni zahtevna pričakovanja današnjega popotnika. V notranjosti 42-milimetrskega kovinskega ohišja se nahaja novi samodejni mehanizem s silikonsko vzmetjo za ravnotežje. Nizka masa in odpornost silicija proti koroziji pomembno prispevata k zanesljivosti ure, medtem ko njegova toleranca na temperaturne spremembe in magnetna polja zagotavlja visoko natančnost. V skladu s tem se mehanizem ponaša z impresivno rezervo energije do 72 ur ter s kronometer certifikatom COSC. V skladu z zgodovinsko prakso podjetja Longines, je tudi številčnica modela Zulu Time prejela 5 zvezdic, ki nakazujejo, da je mehanizem predmet najvišje kvalitete.

Predstavljena ura Longines Spirit Zulu Time
Ref. št.: L381234636
Cena: 2.850 €

Tag Heuer

Znamka, ki jo nemudoma povežemo z avtomobilizmom, moto-športom in Monacom. Slednje se nanaša na legendarno zapestno uro, s katero je pravzaprav po naključju uspel preboj švicarske znamke. TAG Heuer je v bistvu odlična vstopnica v svet prestižnih ur. Ponuja dobro kvaliteto, zanimive mehanizme ter s sabo nosi nostalgijo štirih koles, zatorej je kot nalašč primeren za zapestje avtomobilističnega zasanjaka.

Trije barviti časomeri se inspiracijsko navezujejo na športne časomere 80′ let prejšnjega stoletja. Zelena (vivid green), rumena in rdeča izdaja zapestne ure prihajajo na barvno usklajenih gumijastih paških, ki se oklepajo kovinskega ohišja s premerom 43-milimetrov. Izstopajo črni PVD obdelani gumbi kronografa na desni strani ohišja ter črna PVD luneta z reliefno tahimetrično skalo. Vsaka številčnica ima teksturni zaključek z učinkom sončnih žarkov. Celostno podobo zaključuje gravirana hrbtna stran ohišja v stilu šahovnice dirkaške zastave, vodotesnost je odmerjena na 200 metrov, za pogon funkcij ure pa skrbi kvarčni mehanizem.

Stopničko višje v športni eleganci predstavlja zimzeleni Monaco. Uro iz boksov bomo prepoznali po kvadratnem ohišju iz nerjavečega jekla z dimenzijami 39 mm x 39 mm. Zaznamuje ga višina 15 mm s kupolastim safirnim kristalom in kombinacijo poliranih ter brušenih površin ohišja. Črni pas iz aligatorjevega usnja doda pridih elegance. Klasična zložljiva zaponka, z logom znamke, omogoča natančno nastavitev dolžine traku na želeno dolžino. Skozi safirni kristal zadnje strani ohišja je možno ozreti mehanizem Caliber Heuer 02 z 80 ur zaloge moči, vodotesnost pa je odmerjena na 100 metrov.

Predstavljena ura Tag Heuer Formula 1
Ref. št.: CAZ101AM.FT8054; CAZ101AN.FT8055; CAZ101AP.FT8056
Cena: 1.800 €

Predstavljena ura Tag Heuer Monaco
Ref. št.: CAW211JFC6476
Cena: 6.100 €

Breitling

Breitling je zagotovo svetovna klasika med pilotskimi urami, saj ima v ponudbi ene najbolj priljubljenih kronografov v letalstvu. Generacije pilotov so se pri ključnih izračunih zanašale na skale vrtljive lunete Navitimerja, ki je z leti postal glavni zvezdnik urarskega neba.

Najnovejša Breitlingova kolekcija Chronomat vsebuje od velikih 44-milimetrskih kronografov do majhnih 32-milimetrskih ženskih modelov, za nameček pa je švicarski urar linijo popestril s komplikacijo GMT. Ohišje premera 40 mm vsebuje vse standardne poteze linije Chronomat, vključno s klasično “čebulno” krono in rouleaux zapestnico, skupaj z 200 m vodotesnosti.

Nov dodatek je še vključitev Breitlingovega mehanizma v osrčje ure. Kaliber 32 GMT, z neodvisno nastavljivim GMT kazalcem, se ponaša z dodanimi izboljšavami in končno obdelavo. Zagotavlja približno 42 ur rezerve moči energije navitja in poleg prikaza drugega časovnega pasa, obvladuje še ure, minute, sekunde in datum v okencu ob 6. uri. Breitling Chronomat Automatic GMT 40 je na voljo v petih barvnih možnostih: črni, modri, zeleni, beli in antracitni.

Predstavljena ura Breitling Chronomat Automatic GMT 40
Ref. št.: A32398101L1A1 (temno zelena številčnica)
Cena: 5.500 €

Predstavljena ura Breitling Super Chronomat Automatic 38
Ref. št.: U17356531L1S1 (svetlo zelena številčnica)
Cena: 11.200 €

Predstavljena ura Breitling Chronomat 32
Ref. št.: A77310101K1A1 (rožnata številčnica)
Cena: 4.350 €

Hublot

Hublot je v letošnjem letu dodobra obogaatil slogan umetnost fuzije, pod katerim združuje nekoč nezdružljive ali nerazumljive kombinacije materialov v zapestni uri. Namreč, v začetku leta je urar razkril svojo prvo kvadratno uro, ki je osnovana po principu modela Big Bang. Delček porekla je skrit v sila izvirnem nazivu Square Bang. Torej, ”kvadratna eksplozija” je na voljo v petih interpretacijah, medtem ko na časomeru ne manjka ustaljenih oblikovalskih prijemov znamke Hublot.

Pet modelov bazira na ohišju premera 42 mm, narejenih iz masivnega titana, črne keramike, King Gold zlata, titana ali mešanice materiala King Gold s keramično luneto. Vsaka različica ima na ohišje pripet črn gumijasti pašček z zložljivo zaponko iz enakega materiala kot je ohišje izbrane verzije. Izvirna zasnova časomera s skeletno številčnico v sebi skriva hišni avtomatski kronografski mehanizem, kaliber HUB1280 Unico, ki vsebuje 354-komponent.

Predstavljena ura Hublot Square Bang Unico
Ref. št.: 821.NM.0170.RX
Cena: 25.200 €

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button