NoviceUre

Glashütte Original SeaQ Chronograph

Združitev vsestransko uporabnih lastnosti v premierni model nemške urarske hiše.

Potapljaška ura s funkcijo kronografa se premerino predstavlja v katalogu znamke Glashütte Original. Čeprav je novi član linije Spezialist prišel v igro malce pozno, so oblikovalci poskrbeli, da je (bo) njegova pojava dodobra ”vzvalovila morsko gladino”.

Glashütte Original SeaQ Chronograph deluje kot nekakšna moderna interpretacija arhivskega kronografa. Kovinsko ohišje s premerom 43,2 mm se ponaša z brušenimi ploskvami ter poliranimi zaključki robov. Z dodano funkcijo sta se robustni kroni, na desni strani ohišja pridružila še dva gumba za upravljanje kronografa.

Preprosto, a hkrati elegantno in kvalitetno prehod do številčnice naznanja keramična luneta v temno modri barvi s 60-minutno skalo, medtem ko se nad številčnico bohoti izbočen safirni kristal, kot je to bilo v navadi pri potapljaških urah iz 50. ali 60. let prejšnjega stoletja.

Ob predstavitvi se je model predstavil s temno modro teksturo številčnice, ki se svetlobno poigrava v stilu sočnih žarkov. Sklepati gre, da se bodo tekom življenjskega cikla zapestne ure pridružile tudi druge barve številčnic, kot jih poznamo pri klasičnem (ne)kronografskem modelu. Le-tega smo preizkusili, do zapisa pa pridete s klikom na to povezavo. Najbolj opazna razlika med njima je ravno številčnica. Svoje mesto sta zadržali arabski številki ob 12. in 6. uri, medtem ko sta ostale ”odpihnia” manjši številčnici s prikazom sekund aktualnega časa ob 9. uri ter 30-minutni števec kronografa ob 3. uri. Posledično je bil dodan še srebrn sekundni kazalec in. robna skala z indikatorjem na 0,2 sekunde. Markanten prikaz datuma in tudi zaščitni znak znamke, Panoramadatum, pa je dobil mesto v sredini nad 6. uro.

V srcu te športne, izredno kvalitetno izdelane ure, je avtomatski mehanizem, hišnega kalibra 37-23, ki je opremljen s stebričnim kolesom in funkcijo flyback. Kot je standard za nemško znamko, mehanizem ponuja 70-urno avtonomijo moči ter prvovrstno končno obdelavo v skladu z najboljšo tradicijo Glashütter, ki jo je mogoče ozreti skozi safirni kristal na hrbtni strani ohišja.

Začetek prodaje potapljaškega kronografa Glashütte Original SeaQ Chronograph steče s 1. oktobrom. Priporočena prodajna cena za različico s tekstilnim oziroma gumiranim paščkom znaša 14.100 evrov, medtem ko bo za model s kovinsko zapestnico potrebno odšteti 15.300 evrov

Rocco
foto: Glashütte Original

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button