NoviceUre

Glashütte Original osvežuje kolekcijo Seventies Chronograph s poletnima barvama številčnic

Disco Blue in Vibing Orange imensko in tematsko ustrezata liniji zapestnih ur 70'.

Nemški proizvajalec ur na trg pošilja živahni številčnici, ki sta kot nalašč primerni za poletna potepanja ob obali. Trendna turkizna ter potapljaško naravnana oranžna sta novi omejeni izdaji manufakture Glashütte Original.

Zasnova zapestnih ur ostaja složna kolekciji ”Seventies”. Kovinsko ohišje z zaobljenimi vogali meri 40 mm x 40 mm. Na številčnici se podpis manufakture Glashütte Original Panorama Date nahaja tako ob 6. uri, kjer je mesto za prikazu datuma, in 12-uri, pod katero se nahaja števec z 12-urnim prikazom kronografa (merjenega časa). Oba števca sta barvno usklajena in imata bele številke, postavljene na črno podlago.

Na številčnici se nahajata še dva števca in sicer za prikaz tekočih sekund v katerem se nahaja še manjši prikaz zaloge energije navitja ter desni števec kronografa 30- minutno skalo. Funkcija flyback kronograf omogoča ponovno proženje merjenja časa brez predhodne zaustavitve. Možnost nudi vgrajeni hišni avtomatski mehanizem, kaliber 37-02, ki nudi do 70 ur rezerve energije navitja.

Predstavljena časomera Disco Blue in Vibing Orange je mogoče naročiti bodisi na teksturiranem črnem gumijastem paščku, ki se zapira z zložljivo zaponko v obliki metulja, ali s kovinsko zapestnico iz nerjavečega jekla z mehanizmom za fino nastavitev ter zložljivo zaponko. Vsaka barvna izdaja je omejena na 100 primerkov, medtem ko je cena postavljena na 14.200 evrov.

Rocco
foto: Glashütte Original

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button