NoviceUre

Frederique Constant Classics Tourbillon Manufacture

Eleganten tourbillon s ceno pod 15.000 evri!

Frederique Constant gradi samosvojo zgodbo okoli cenovno dosegljive švicarske mehanike, zapakirane v premium komplet. Mogoče še pomnite njihov hišni zaplet večnega koledarja za dobrih 8 tisočakov. Na lestvico dostopnosti so v začetku leta postavili še hišni tourbilon v zlatem ohišju, medtem ko zdaj ohišje iz nerjavečega jekla prinaša še cenejšo vstopnico v svet visoke horologije.

Osnova novo predstavljenih jeklenih različic modela Classics Tourbillon Manufacture ostaja enaka, s poliranim 3-delnim ohišjem razumnih dimenzij – 39 mm v premeru in malo pod 11 mm v debelino. Ohišje je lepo oblikovano, z elegantnimi linijami ter ravnimi ušesi. Tako modra kot srebrna številčnica sta združeni z modrim paščkom iz aligatorjevega usnja ter se zapirata s pomočjo jeklene zložljive zaponke.

Številčnica se drži sloga, uvedenega na zlatem modelu, zato so posledično linije veliko enostavnejše. Ni umetnega vzorca giljoše ali rimskih številk, temveč bolj sodobna podlaga, brušena v stilu sončnih žarkov, z nanesenimi markerji in ročno poliranimi kazalci. Številčnica se osredotoča na odprtino ob 6. uri in razkriva enominutni tourbillon z lepo dovršeno kletko in mostički – okrasje vključuje posnete robove, krožno zrnatost, risbo bokov in zrcalno poliranje ter modre vijake.

Znotraj ohišja se nahaja hišni mehanizem, kaliber FC-980. Avtomatski mehanizem z osrednjim rotorjem je razvoj klasičnega osnovnega kalibra. Deluje le na čas, ki ga najdemo na večini hišnih ur, pri čemer je standardni regulacijski organ zamenjal enominutni tourbillon. Mehanizem je opremljen s silikonskim zapornim kolesom in sidrom, deluje s frekvenco 4 Hz in se ponaša z 38-urno rezervo energije navitja. Za piko na i je mehanizem moč občudovati skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja, čeprav verjamem, da bo večino vaše pozornosti ukradel tourbillon na številčnici.

Frederique Constant Classics Tourbillon Manufacture Steel je na voljo v omejeni nakladi in sicer 350 kosov za posamezno barvo številčnice. In še cena. 14.495 evrov.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button