NoviceUre

Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture “Year of the Fiftieth”

Edinstvena omejena izdaja, ustvarjena ob praznovanju 50. obletnice Združenih arabskih emiratov.

V sklopu dogodka Dubai Watch Week, ki je potekal od 24. do 28. novembra, je Frederique Constant predstavil precej posebno interpretacijo modelne linije Highlife.

V sodelovanju s trgovci ur Ahmed Seddiqi & Sons je znamka ustvarila Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture “Year of the Fiftieth”. Ta posebna omejena serija je posvečena petdeseti obletnici združitve sedmih emiratov vzdolž Arabskega polotoka.

Kolekcija Highlife potrebuje malo predstavitve. Od lansiranja leta 2020, je med ljubitelji ur postala precej uspešna. Poleg modelov s prikazom časa in datuma, so v ohišja vstavili tudi zapletene mehanizme, kot sta Worldtimer (prikaz dvojnega časa) in Perpetual Calendar (večni koledar). Z uporabo slednjega kot izhodiščno referenco sta se podjetji Frederique Constant in Ahmed Seddiqi & Sons odločili, da na posebno izdajo vključita še kakšen drug element, kot “samo” posebno barvo. Tako je nastala prva ura iz titana (ohišje in zapestnica), ki jo je ustvaril Frederique Constant.

Še vedno v premer meri 41 mm in sledi znani obliki in zaključkom družini Highlife. Številčnica je narejena v turkizno modri barvi Pantone 321, ki je vzeta iz izletnih območij dirkališča Yas Marina Formula 1 v Abu Dhabiju in spominja na edinstven odtenek modre barve morskih zalivov. Za pridih kontrasta so podštevilčnice za prikaz funkcij večnega koledarja temno sive. Osrednji del številčnice krasi okras globusa.

Hišni avtomatski mehanizem kalibra FC-775, ki je viden skozi hrbtno stran ohišja, deluje z alternanco 28.800 vibracij na uro in razpolaga z avtonomijo 38 ur. Rotor ima poseben napis v spomin na petdeseto obletnico ZAE.

Frederique Constant Highlife Perpetual Calendar Manufacture “Year of the Fiftieth” je premierno ustvarjen na zapestnici iz titana H-link. Povezave v obliki črke “H” so brušene, povezovalni členi polirani, zložljiva zaponka pa vsebuje logotip podjetja. Poleg kovinske zapestnice se lahko uro opremi tudi s teksturiranim sivim gumijastim paščkom, zahvaljujoč sistemu za hitro menjavo pa je zamenjava preprosta. 50 primerkov bo na voljo za nakup pri prodajalcu Ahmed Seddiqi & Sons, maloprodajna cena pa še ni potrjena.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button