NoviceUre

Debi znamke Nomos Glashütte na Watches and Wonders

Svoj prvi digitalni nastop na dogodku Watches and Wonders je Nomos okronal z novo uro Metro Neomatic 41, kateri so se pridružili elegantni Tangente ter žive številčnice akademske ure Club Campus.

Nomos Glashütte Metro je bil prvič predstavljen leta 2014 in je ena bolj modernističnih stvaritev znamke. Enostavno ga prepoznamo po urnemu in minutnemu kazalcu v obliki Empire State Building, urnih pikah na številčnici ter zaobljenem ohišju s tanko spojenimi ušes. Gre za Bauhaus tematiko oblikovanja.

Največja sprememba novega modela je pozicija datuma. Ta se ne nahaja več ob 6. uri, ampak je svoje mesto, z vsemi dnevi meseca, dobil ob robu številčnice. Aktualni datum označujeta neonsko oranžna markerja z vsake strani, medtem ko nastavitveni mehanizem deluje naprej in nazaj za hitro nastavitev. Takšen unikaten prikaz datuma in njegov mehanizem je Nomos seveda patentiral.

Ohišje v premer meri 41 milimetrov, zaradi tankega avtomatskega mehanizma neomatik kaliber DUW 6101, pa je visoko le 9 milimetrov. Cena posodobljenega modela Nomos Glashütte Metro neomatik 41 je 3.890 evrov.

Tangente se, kot pionirska zapestna ura s hišnim mehanizmom neomatik 41, predstavlja v posodobljeni različici s polnočno modro številčnico in svetlo zelenimi datumskimi označevalniki, ki se svetijo v temi, zahvaljujoč uporabi Super-LumiNove. Cena modela Tangente neomatik 41 z usnjenim paščkom znaša 3.420 evrov.

Najbolj vroča ura znamke Nomos je Club Campus. Lahko bi zapisali, da je priložnosti časomer, ki obeležuje zaključek študija. Za leto 2021 je Nomos pripravil dve velikosti ohišja in sicer 36- in 38-milimetrov, katerima je namenil sivo ter oranžno barvo številčnice. Club Campus vsebuje hišni kaliber Alpha s 43-urno zalogo energije. Kljub učilniškemu izgledu pa ponuja 100 metrov vodotesnosti. Zapestna ura je dobavljiva s črnim ali sivim usnjem paščkom po ceni 1.250 evrov.

Rocco
foto: Nomos, watchesandwonders.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button