NoviceUre

Chopard slavi 25 let manufakture mehanizmov

Chopard obeležuje četrt stoletja razvoja mehanizmov z dvema butičnima izdajama.

Chopard je že desetletja ena vodilnih luksuznih blagovnih znamk, ki piše zgodovino s svojim nakitom in urami, vendar je njegova proizvodnja presenetljivo mlada.

Šele pred četrt stoletja so pri Chopardu v celoti začeli z razvojem in proizvodnjo lastnih ”hišnih” mehanizmov. Vse ostalo je zgodovina, saj je Chopard tekom let postal ena najbolj cenjenih in vodilnih blagovnih znamk fundacije Haute Horlogerie, ko gre za zapletene mehanizme. Ob tej priložnosti Chopard predstavlja dve omejeni izdaji, ki poudarjata dosežke mojstrov urarske manufakture v teh 25 letih.

Chopard L.U.C Flying T Twin

Prva zapestna ura je model L.U.C Flying T Twin. Chopard je to uro prvotno predstavil leta 2019 s pionirskim hišnim avtomatskim mehanizmom s komplikacijo ”letečega” turbillona. Izstopa po tem, da je izjemno tanek, saj v višino meri le 3,30 mm. Mehanizem poganja mikrorotor, izdelan iz 22-karatnega zlata, medtem ko se postavlja s certifikatom Chronometer ter izdatnih 65 ur zaloge energije navitja. Omejeno izdajo 50 kosov, Chopard prezentira v 40 mm velikem ohišju iz etičnega belega zlata, ki se popolnoma ujema s temno modro številčnico. Chopardovi mojstri so na sredino številčnice ročno nanesli vzorec giljoše v satju, ki dopolnjuje prezenco turbillona na položaju ob šesti uri. Omislite si jo lahko za 118.500 ameriških dolarjev.

Druga kreacija, s katero se je Chopard odločil proslaviti svojo obletnico, je model L.U.C Full Strike. Ta ura v celoti kaže mehansko moč znamke, saj je ta minutni repetitor drugačen od vseh drugih. Chopard je v razvoj edinstvenega mehanizma vložil 15.000 ur. Ohišje je izdelano iz platine, plemenitega materiala, ki ni ravno znan po ustvarjanju najboljšega zvoka. Chopard je to težavo premagal tako, da je safirne gonge minutnega repetitorja povezal neposredno s kristalom.

Chopard L.U.C Full Strike

Posledično ura zveni živahno in precej glasno, ko se mehanizem aktivira. Chopard je ohranil precej vitke dimenzije mehanizma, kljub njegovi kompleksnosti, saj je celotno ohišje visoko le 11,55 mm. Ta pomemben dosežek je leta 2017 prejel nagrado Aiguille d’Or, Best in Show, na GPHG. Jubilejna izdaja je omejena na samo 20 kosov in se predstavlja s skeletno sredico z mamljivo sivo-modro številčnico. Še bolj mamljiva pa cena 250.000 švicarskih frankov za primerek.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button