NoviceUre

Chopard Mille Miglia GTS Chronograph Limited Edition 2023

Zapestna interpretacija starodobnika skladna s koledarsko posodobitvijo.

Tako kot vsako leto, Chopard kot uradni časomerilec, tudi letos predstavlja nove iteracije svojega ikoničnega dirkaškega kronografa, poimenovanega po eni najbolj znanih italijanskih dirk Mille Miglia.

Partnerstvo med organizatorji in proizvajalcem traja že vse od leta 1988 in kot zanimivost je tudi sam podpredsednik podjetja izjemni navdušenec nad avtomobilizmom in lastnik številnih starodobnikov.

V počastitev dirke je Chopard predstavil avtomobilsko obarvano zapestno uro Mille Miglia GTS Chronograph Limited Edition 2023, ki bazira na lanskoletnem modelu, zato so tehnikalije bolj ali manj poznane.

Ohišje ima premer 44 milimetrov ter v višino meri 13,79 milimetrov. Narejeno je iz hišne zlitine Lucent Steel A223, za razvoj katere so potrebovali kar 4 leta. Njena posebnost je ta, da je hipoalergena, deluje svetlejše oziroma bolj luminiscenčno, je 5-odstotkov trdnejša kot navadno nerjaveče jeklo in je za nameček še odgovorno pridobljena. Lesketajoče se ohišje dopolnjuje luneta izdelana iz keramike olivne barve, v katero je vgravirana tahimetrična skala za natančno odčitavanje časa oziroma hitrosti vozila.

Ljubitelji bencinskih hlapov bodo na desni strani ohišja pozdravili gumbe kronografa zasnovane v stilu ”batov” ter krono z odtisom volanskega obroča. Zadnjo stran ohišja obdaja pokrov z gravuro logotipa dirke ter številko ure iz omejene serije. Pri tem ne gre zanemariti, da ohišje omogoča do 100 metrov vodotesnosti. Na bež znati številčnici s krožno brušenimi vzorci v podštevičnicah izstopajo še kazalci in indikatorji z olivno obrobo, rdeči barvni inserti na kazalcih ter logotip 1000 Miglia.

V notranjosti se nahaja avtomatski kronografski mehanizem, ki se pohvali s Chronometer certifikacijo ter 48-urno zalogo energije. Še ena posebnost je rjav pas, katerega zunanja stran je izdelana iz preferiranega usnja s kontrastnimi šivi, medtem ko se na notranji gumirani strani nahaja modra sled Dunlopove gume iz 60. let prejšnjega stoletja.

Chopard Mille Miglia GTS Chronograph Limited Edition 2023 je državno omejena izdaja na 100 primerkov, ki bodo na voljo za nakup le v sosednji Italiji. Poleg obeležitve dirke, ima ura tudi humanitarni namen, saj bo delež od nakupne cene 8.610 evrov, šel žrtvam poplav v regiji Emilia Romagna. A nič ne de, pri Chopardu so pripravili še kvartet široko dostopnih časomerov, o katerih smo pisali tukaj, najdete pa jih v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button