NoviceUre

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph 2023

36. izdaja ure v čast znameniti italijanski dirki 1000 Miglia.

Chopard je uradni sponzor in časomerilec dogodka Mille Miglia že od leta 1988, sopredsednik Karl-Friedrich Scheufele pa je sodeloval na vsaki dirki od leta 1989 in prevozil več kot 45.000 tekmovalnih kilometrov. Zagotovo je to najdaljše partnerstvo med urarjem in motošportnim dogodkom, na kar nakazuje že 35 variacij ur v zbirki Mille Miglia.

Najnovejši modeli Mille Miglia Classic Chronograph oblikovno izhajajo iz klasičnih avtomobilov dogodka, kar je razvidno tudi z detajlov na številčnicah in paščkih. Nabor zapestnih modelov za leto 2023 je dimenzijsko manjši. Premer se je zmanjšal iz 42 mm na 40,5 mm, ob tem pa se je debelina nekoliko povečala, iz 12,67 mm na 12,88 mm. Material ohišja je postala hišna zlitina Lucent Steel A223, za razvoj katere so potrebovali kar 4 leta. Njena posebnost je ta, da je hipoalergena, deluje svetlejše oziroma bolj luminiscenčno, je 5-odstotkov trdnejša kot navadno nerjaveče jeklo in je za nameček še odgovorno pridobljena.

Trije modeli imajo luneto, krono in gumbe kronografa narejene iz tega materiala, medtem ko dvobarvni zapestni kos uporablja etično 18k rožnato zlato. Gumbi kronografa na desni strani ohišja imajo narebričen vzorec, ki predstavlja zavorne stopalke, medtem ko ima krona globlje zareze za boljši oprijem ter gravuro avtomobilskega volana. Čez številčnico se razprostira safirno steklo, ki dodaja retro pridih, medtem ko je zagotovljena 50-metrska vodotesnost ohišja z razstavno hrbtno stranjo in pogledom na delovanje avtomatskega mehanizma.

Slednji je avtomatski kronograf s certifikatom COSC. Vsebuje 37 draguljev, deluje frekvenco 28.800 alternanc na uro in nudi do 54 ur rezerve energije navitja. Mehanizem temelji na modelu ETA A322-11, ki je COSC certificiran ter nadgrajenemu modularnemu kalibru ETA 2894-2. Okrasni vizualni zaključki vključujejo perlage in Côtes de Genève.

Izbirati je možno med štirimi barvami številčnice, ki jih prav tako navdihujejo dirkalni avtomobili, in vključujejo Verde Chiaro (svetlo zelena), Rosso Amarena (češnjevo rdeča), Nero Corsa (dirkalno črna) in Grigio Blue (sivo modra) na modelu s kombinacijo materialov 18k rožnatega zlata in Lucent Steel A223. Vse številčnice imajo bele tahimetrične in minute skale, medtem ko je Super-LumiNova uporabljena na arabskih številkah ter osrednjih kazalcih, prevlečenih z rodijem. Sekundni kazalec kronografa ima rdečo konico, ki se ujema z logotipom 1000 Miglia pod 12. uro.

Podobno je mogoče izbirati paščke in sicer sta na voljo črn gumijast pašček, ki posnema tekalno plast Dunlopovih dirkalnih pnevmatik iz 1960-ih ali vintage rjav pašček iz perforiranega telečjega usnja, ki pooseblja vozniške rokavice. Cene te 36. izdaje Chopard Mille Miglia Classic Chronograph za leto 2023 še niso znane. Več informacij o razpoložljivosti modela ter ceni dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button