NoviceUre

Chopard Mille Miglia 2022 Race Edition

Tradicionalni časomer v čast najlepši dirki na svetu.

Uradni časomerilec dirke Mille Miglia, ene najbolj znamenitih avtomobilističnih dirk, ki na več kot 1.500 kilometrih razkrije lepote Italije, je švicarska manufaktura Chopard.

Partnerstvo med organizatorji in proizvajalcem traja že vse od leta 1988 in kot zanimivost je tudi sam podpredsednik podjetja izjemni navdušenec nad avtomobilizmom in lastnik številnih starodobnikov. Na letošnjo dirko, ki bo potekala med 15. in 18. junijem, se bo podal z Mercedes-Benzom 300 SL iz leta 1955.

V počastitev dirke je Chopard predstavil avtomobilsko obarvano zapestno uro Mille Miglia 2022 Race Edition, ki jo lahko pobližje spoznate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani. Ohišje s premerom 44 milimetrov ter višino 13,79 milimetrov je na voljo v dveh izvedbah in sicer v kovinski ali iz 18k rožnatega zlata. V obeh primerih je luneta izdelana iz temno modre keramike v katero je vgravirana tahimetrična skala za natančno odčitavanje časa oziroma hitrosti vozila.

Ljubitelji bencinskih hlapov bodo pozdravili gumbe kronografa zasnovane v stilu ”batov” ter krono z odtisom volanskega obroča. Zadnjo stran ohišja obdaja pokrov z gravuro logotipa dirke ter številko ure iz omejene serije. Pri tem ne gre zanemariti, da ohišje omogoča do 100 metrov vodotesnosti. Na srebrni številčnici s krožno brušenimi vzorci v podštevičnicah izstopajo še kazalci in indikatorji z modro obrobo, rdeči barvni inserti na kazalcih ter logotip 1000 Miglia.

V notranjosti se nahaja avtomatski kronografski mehanizem, ki se pohvali s Chronometer certifikacijo ter 48-urno zalogo energije. Še ena posebnost je rjav pas, katerega zunanja stran je izdelana iz preferiranega usnja s kontrastnimi šivi, medtem ko se na notranji gumirani strani nahaja modra sled Dunlopove gume iz 60. let prejšnjega stoletja.

Chopard Mille Miglia 2022 Race Edition s kovinskim ohišjem je limitirana izdaja 1.000 kosov s ceno 7.730 evrov. Različica z 18k rožnatim zlatom se v svoji butični nakladi 250 kosov ceni na 11.400 evrov.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button