NoviceUre

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph Raticosa

Raticosa je eden najbolj znanih apeninskih prelazov. Že več kot 300 let povezuje Firence in Bologno, vse do izgradnje avtoceste pa je bila glavna cestna povezava med obema italijanskima mestoma. Ta prelaz je tudi ena najbolj spektakularnih etap slavne dirke Mille Miglia.

V poklon tej legendarni dirkaški preizkušnji Chopard naslavlja novi časomer Mille Miglia Classic Chronograph Raticosa, v omejeni nakladi 500 kosov.

Avtomobilsko začinjena zapestna ura je na voljo s črno (ref. 168589-3034) ali sivo-belo številčnico (ref. 168589-3033), ki jo prekriva safirni kristal z antireflektivnim premazom. Ohišje iz nerjavečega jekla v premer meri 42 mm, v višino 12,67 mm, medtem ko je vodoodporno do tlaka 5 barov (približno 50 metrov).

Na številčnici se 30-minutni števec nahaja ob 9. uri, števec ur pa ob 6. uri. Odprtina za datum je postavljena med 4. in 5. uro. Mehanizem kronografa, kateri se tudi ponaša s certifikatom COSC, je viden skozi odprto ohišje z logotipom 1000 Miglia in napisom Raticosa. Utripa pri frekvenci 28.800 vibracij na uro (4 Hz) ter ima avtonomijo 42 ur.

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph Raticosa se ponaša s posebnim retro paščkom, ki je zgoraj dirkaško naluknjan za boljše zračenje, medtem ko spodnjo stran obdaja kavčuk v obliki profila pnevmatike starodobnega vozila. Ura, primerna za ljubitelje avtomobilizma, je na voljo za 5.870 evrov. Slednjo si lahko, vključno z drugimi modeli znamke Chopard, pobližje ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button