NoviceUre

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph JX7

Prijateljstvo, ki ga napaja vzajemna ljubezen do motošporta in izvrstnih ur.

Profesionalni dirkač s številnimi titulami Jacky Ickx ter sopredsednik Choparda Karl-Friedrich Scheufele sta v čast 36-letnemu sodelovanju skreirala že 7. tematko izdajo, katero tokrat navdihuje značilna modra čelada, ki jo je Ickx nosi od leta 1972.

Chopard Mille Miglia Classic Chronograph JX7 tehnično temelji na posodobljeni kolekciji iz leta 2023. To pomeni, da ima phišje premer 40,5 mm, debelino 12,88 mm in vodotesnost do 50 m. Gumba kronografa imata narebričen vzorec, ki spominja na zavorne stopalke, medtem ko veliko zarezano krono krasi volan starodobnika. Predstavljena ura je na voljo z dvema različicama ohišij, in sicer iz Lucent Steel ter kombinacije Lucent Steel z elementi etičnega 18-karatnega rumenega zlata.

Na razstavnem ohišju ure je prikazana modra čelada Jackyja Ickxa, z dodano besedo »Time Attack« ter voznikovim imenom. Kovinski del je vgraviran z logotipom Mille Miglia in omenja omejeno serijo – Chopard bo izdelal 250 kosov v Lucent Steel in 50 v Lucent Steel s poudarki iz rumenega zlata.

Klasični kronograf Mille Miglia JX7 poganja avtomatski modularni kronografski mehanizem s certifikatom COSC (temelji na ETA A322-11) s 37 dragulji. Deluje s frekvenco 28.800 alternanc na uro in ponuja 54-urno rezervo energije navitja.

Novi Chopard Mille Miglia Classic Chronograph JX7 je združen z modrim gumijastim trakom Dunlop z vzorcem tekalne plasti iz 1960-ih, ki se ujema s številčnico. JX7 je na voljo v posebni predstavitveni škatli z miniaturno reprodukcijo legendarne čelade. Popolnoma jeklena različica stane 11.100 evrov, različica s kombinacijo jeklenega in zlatega ohišja pa 13.000 evrov.

Rocco
foto: Chopard

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button