NoviceUre

Chopard Mille Miglia “Bamford Edition”

Bamfordova preobrazba je ustvarila dinamičnejši, bolj sodoben motošportni kronograf.

Chopard, kot uradni časomeritelj in partner klasične italijanske avtomobilske dirke 1000 Miglia od leta 1988, vsako leto izdaja nove športne ure v počastitev tega dolgoletnega partnerstva.

V sklopu letošnje dirke, ki je potekala od 16. do 19. junij, je Chopard predstavil dva čudovita zapestna kosa – Mille Miglia 2021 Race Edition ter Mille Miglia Classic Chronograph (Raticosa). Zadnjega si je nedavno za predelavo sposodil londonski Bamford Department, podjetje, ki se ukvarja s kostumizacijo ur.

Bamford je ”klasičen kronograf” Mille Miglia pravzaprav obogatil s prezenco. Ta zdaj deluje bolj športno, k čemur botruje dejstvo, da je ohišje s premerom 42-milimetrov prevlečeno s temno sivim PVD ”filmom”. Nanos je tudi na kroni kot na gumboma za uporabljanje funkcije kronografa. Za kontrast poskrbijo oranžni detajli, katere najdemo na številčnici – tahimetrična skala, obrobe števcev kronografa ter sekundni kazalec, kot tudi na paščku, s katerega izstopajo oranžni šivi.

Določeno posebnost pristavi temno siva podloga številčnice z diskretnim logotipom podjetja, medtem ko številke ur ostajajo napojene z luminiscenco SuperLumi Nova. Podpis predelovalca je mogoče ozreti še na hrbtni strani ure, kjer najdemo gravuro zaporedne številke omejene serije ter temno safirno steklo, skozi katerega je moč ozreti avtomatski mehanizem. Ta ostaja nespremenjen, kar pomeni, da nudi do 42-ur rezerve energije ter se ponaša s certifikatom točnosti COSC.

Chopard Mille Miglia “Bamford Edition” je limitirana izdaja 33 primerkov. Cena kostumiziranega časomera znaša 7.270 evrov, medtem ko lahko preostalo kolekcijo zapestnih ur Chopard, preizkusite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Chopard/Bamford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button