NoviceUre

Chopard Alpine Eagle 41 XPS

Alpine Eagle je bil rojen leta 2019 kot športna ura z integrirano zapestnico, osmimi vijaki na luneti ter rimskimi številkami številčnici, teksturirani v stilu orlove šarenice. Najnovejša referenca ure Chopard Alpine Eagle 41 XPS se še globlje povezuje z Alpami.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS prinaša veliko novih funkcij, vendar bomo začeli z barvo. Odtenek rožnatega zlata, imenovan “Monte Rosa Pink”, se navezuje na drugi najvišji vrh v Alpah, kateri pa je zanimivi dobil omenjeni naziv Monte Rose zaradi napačnega prevoda besede ”ledenik” v lokalnem narečju. In ne zato, ker bi bil vrh rožnate barve? Če pustimo tematiko izvora ob strani, je številčnica vsekakor čudovita. Globina teksture nikoli ne zastara in obogati sleherni pogled. Indikatorji ur in kazalci so izdelani iz belega zlata za sijoč kontrast ter opremljeni z X1 Super-LumiNova, ki je 60 odstotkov svetlejša od standardnega luminiscenčnega nanosa.

Če menite, da številčnica Alpine Eagle 41 XPS izstopa napram ostalim modelom portfelja, je to tudi zaradi tanjšanja lunete in debeline ohišja, kar omogoča, da je številčnica videti sorazmerno širša. Omenjena sprememba je naredila prostor za izrazitejšo teksturo šarenice, hkrati pa je svoje mesto dobila tudi sekundna poštevilčnica s krožno giljošo nad 6. uro.

Ohišje pa ni posebno le zaradi spremenjenih razmerij, ampak tudi zaradi kompaktnih dimenzij. Le 8 mm znaša debelina, medtem ko premer z 41 mm deluje zelo nosljivo. Ohišje je narejeno iz zlitine nerjavečega jekla, ki ga Chopard imenuje Lucent Steel A223, kjer je do 85 odstotkov recikliranega jekla pomešanega z določenimi dodatki in segreto na višjo temperaturo. Rezultat je za 50 odstotkov večjo odpornost proti praskam ter čudoviti lesk časomera na zapestju. Če radi plavate s svojimi luksuznimi urami, Alpine Eagle ponuja do 100 m vodotesnosti.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS poganja hišni avtomatski mehanizem, kaliber L.U.C 96.40-L. Morda nima privlačnega imena, toda z debelino 3,3 mm je eden najbolj izpopolnjenih kalibrov doslej. Ob mikrorotorju iz 22-karatnega rumenega zlata lahko skozi zadnjo stran ohišja iz safirja občudujete dovršeno končno obdelavo elementov, zaradi katerih je ta mehanizem prejel Ženevski pečat za kakovost. Mehanizem se ponaša še s kronometer certifikatom COSC ter nudi do 65-ur rezerve energije navitja.

Moderna interpretacija prestižne športne ure je lahko vaša za nekaj več kot 20 tisočakov. Interesenti, željni več informacij o nakupu predstavljenega modela, se lahko zglasite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button