NoviceUre

Carrera Porsche Chronograph: TAG Heuer in Porsche utrjujeta partnerstvo

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph zaznamuje zavezništvo dveh podjetji, katerih poti so se vedno križale na dirkališču.

Specialna izdaja Carrere Chronograph v navezi z znamko Porsche temelji na lanski izdaji palete ur družine Carrera. V ohišju premera 44 milimetrov se nahaja hišni Calibre Heuer 02 z 80-urno zalogo energije.

Posebnost partnerske ure je tako oblikovna poosebitev vozila Porsche 911 ter znamke Porsche. Izstopa črna keramična luna z vgraviranim rdečim napisom Porsche. Gumba kronografa na desni strani ohišja spominjata na motorne valje. Krona z rdečim insertom nima navoja in kljub hrbtni strani iz safirnega stekla je ura vodotesna do 100 metrov. Uhlji (lugs) so nekoliko skrajšani za boljše udobje med nošnjo.

Ikonična je številčnica, ki s svojo krhko sivo podlago spominja na asfalt dirkališča. Črne pozlačene arabske številke uporabljajo enako pisavo kot števci na armaturni plošči športnih avtomobilov znamke Porsche.

Asfaltno ozadje gosti tri števce. Dva za funkcije kronografa in manjši ob 6. uri za prikaz sekund in datuma. Notranjost črnih kronografskih števcev je polna in ima svetlo rdeče oznake in rdeče konice, ki se ujemajo z rdečo konico kazalca sekundarnega kronografa. Da se zagotovijo natančni odčitki v slabih svetlobnih pogojih, so številke in rodijsko prevlečene urne in minutne kazalke obdelane z belo Super-LumiNova.

Hrbtna stran ure iz safirnega kristala razkriva mehanizem Heuer 02. Sodoben kaliber z integrirano arhitekturo ima Heuer 02 kolonsko kolo in navpično sklopko, ki zagotavljata nemoten in natančen tek kronografa. Še ena podrobnost v počastitev zavezništva je prilagoditev rotorja, ki je videti kot volan Porscheja 911.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph 44mm je na voljo z jekleno zapestnico ali na pasu iz telečjega usnja z bež šivi. Posebna izdaja, čeprav številčno ne omejena, prihaja v posebni škatli s črno potovalno torbico z rdečo notranjostjo Porscheja. Model z jekleno zapestnico je na prodaj za 5.700 evrov, usnjena različica pa za 5.550 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button