NoviceUre

Bulova Lunar Pilot

Časomer vesoljskega programa po dostopni ceni.

V poletju 1971 si je Bulova z referenčno številko 88510/01 končno prislužila naziv “Moon Watch”, ko jo je astronavt David R. Scott nosil na lunini površini. V čast zgodovini ter povezavi z vesoljskim programom, Bulova predstavlja dve novi interpretaciji Lunar Pilot.

Misija Apollo 15 je v letu 1971 bila četrta odprava na Luno, in kot taka ni bila deležna toliko pozornosti kot ostale pred njo. Astronavt Dave Scott je najprej nosil za NASA-o ustvarjeno Omego Speedmaster, dokler ni en dan opazil, da mu je počil kristal nad številčnico. Posledično je presidral na prototip ure Bulova z avtomatskim kronografskim mehanizmom, ki je bil konkurenca v NASA naboru vesoljskega časomera.

Kasneje je Scottov časomer pristal na dražbi, kjer je vzbudil veliko zanimanja, nakar je Bulova odreagirala z izdajo modela Lunar Pilot z visokofrekvenčnim kvarčnim kronografskim mehanizmom v letu 2015. Čeprav je bila zapestna ura zelo priljubljena med zbiratelji, pa je velikost ohišja s 45 mm premera prestrašila veliko potencialnih kupcev. Zdaj je tu nova referenca zre Bulova Lunar Pilot, ki je bila zmanjšana na prvotnih 43,5 mm. Na številčnico je bilo dodano datumsko okence, medtem ko se je črni številčnici pridružila še modro-bela barvni shema, ki jo je nemara navdihnil Silver Snoopy.

Novi Bulova Lunar Pilot je na voljo v prosti prodaji v kombinacijskem kompletu z jekleno zapestnico in črnim ali modrim usnjenim paščkom v ”nato” stilu. Ne glede na različico, za ”drugo uro na Luni” želijo 950 evrov.

Rocco
foto: Bulova

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button