NoviceUre

Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon

Natančna komplikacija v čast izvršnim direktorjem znamke.

Bretling je leta 2019 predstavil inkarnacijo svoje kolekcije Premier, ki se je ob nastalem hrupu okoli prenovljenega Navitimerja, nekoliko izgubila v naboru švicarskih ur. Zato Breitling zdaj bučno osvežuje paleto z nastopaško različico Premier B21 Chronograph Tourbillon.

Čeprav v svoji sodobni obliki Premier ne deluje kot da bi izhajal iz leta 1943, pa je ravno to letnica, ko je Will Breitling ta časomer izdelal kot sredinec vojnemu varčevanju. Brez te poteze, bi zagotovo bili prikrajšani za legendarno zapestno kreacijo, ki se v letu 2022 predstavlja v komplikaciji kronografskega tourbillona.

Vsaka ura iz tria predstavljenih nosi svoje poimenovanje po enem od vidnejših izvršnih direktorjev Breitlinga. Naziv Willy pripada uri, ki ima ohišje premera 42 mm izdelano iz platine, celoto pa zaključuje temno modra številčnica. Léon Breitling, poimenovan po prvotnem ustanovitelju znamke, je nekoliko bolj tradicionalen v rožnatem zlatu z belo številčnico, medtem ko je Gaston Breitling (ki je vodil podjetje v času med Leonom in Willyjem) narejen iz belega zlata z antracitno številčnico.

Glede na to, Breitling ni posebej znan po izdelavi tourbillonov, so za pomoč prosili manufakturo La Joux-Perret, ki je imela nalogo združiti tourbillon s prepoznavnim Breitlingovim kronografom. Vrhunsko delo se odraža v nastalem avtomatskem mehanizmu, kaliber B21, ki deluje z 28.800 alternancami na uro ter nudi do 55 ur rezerve energije navitja.

Urarski trio Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon je že na voljo v butikih blagovne znamke ter pri pooblaščenih prodajalcih s priporočeno prodajno ceno 53.500 evrov za izdaji iz belega in rožnatega zlata (Léon in Gastron) oziroma 62.500 evrov v primeru izbire različice iz platine (Willy). Več informacij o ekskluzivnem časomeru lahko prejmete pri zastopniku Slowatch.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button