NoviceUre

Breitling predstavlja Navitimer B01 Chronograph za leto 2022

Legendarna pilotska ura prihaja v kombinacijah treh dimenzij in dveh materialov ohišja.

Ob 70. jubileju zapestne ikone Navitimer, je Breitling na dan pred pričetkom salona Watches&Wonders 2022 ob ženevskem jezeru, svetovni javnosti razkril osveženo poslastico za pilote – tiste prave in tiste po duši.

Glavna novost razkrite linije so tri možnosti izbire dimenzije ohišja – 41 mm, 43 mm ter 46 mm, brez da bi se s tem odpovedali kakšnemu od markantnih detajlov časomera. Vključno z mehanizmom, kateri je v vseh treh dimenzijskih variacijah avtomatski hišni kaliber 01. Ta se pohvali s COSC certifikatom natančnosti, 47 dragulji ter zgovorno 70-urno zalogo energije navitja.

Natančno oko bo na številčnici opazilo malenkostne spremembe, in sicer se je okence datuma prestavilo v območje 6. ure, dodan je izvirni logotip združenja pilotov AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association), medtem ko številčnico zdaj prekriva kupolasti safirni kristal. Še ena malenkost. Stanjšal se je tudi rotor avtomatskega, s čemer se je razširil pogled na mehanizem skozi safirni hrbet ohišja. Skupno je ponujenih 13 barvnih kombinacij številčnic, ki jih je možno spariti z usnjenim paščkom ali kovinsko zapestnico.

Prenovljena linija modelov Breitling Navitimer bo na voljo od aprila dalje, pobližje pa si jih lahko ogledate v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani. Cenovni razpon ikoničnih pilotskih časomerov sega od 8.300 evrov do 35.500 evrov, kolikor je potrebno odšteti za Navitimerja z ohišjem iz rožnatega zlata premera 43 mm ter ujemajočo 7-člensko zlato zapestnico.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button