NoviceUre

Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 Boutique Edition

Zimzelena kombinacija.

Pred 70 leti predstavljena zapestna ikona je tekom svoje zgodovine imela veliko različic, vendar je prenova v letu 2022 zajela njene najbolj klasične lastnosti in jih dopolnila z modernimi izboljšavami.

Nova izdaja, ki je na voljo prek uradne spletne trgovine in butikov znamke Breitling, se ponaša z 41-milimetrskim ohišjem iz nerjavečega jekla, debelim 13,6 mm, opremljenim s tipično drsno luneto, ki omogoča pilotom izvajanje vseh potrebnih letalskih izračunov. Luneta ima dvosmerno vrtečo se možnost z zarezanim profilom za enostavno rokovanje.

Športne linije so poudarjene z izmenjavanjem poliranih in ščetkanih površin. Neprepustnost za vodo je zagotovljena do tlaka 3 barov oziroma 30 metrov.

Na številčnici s tremi pomožnimi krogi najdemo modre kazalce in palčaste indekse, ki izstopajo na srebrnem ozadju. Ob 12. uri najdemo simbol kril AOPA (Aircraft Owners and Pilots Association), največjega letalskega kluba na svetu, ki je leta 1954 Navitimerja izbral za svojo uradno uro.

Skozi odprt hrbtni del ohišja lahko vidimo COSC-certificirani avtomatski mehanizem, kaliber B01, ki deluje pri frekvenci 4 Hz (28.800 alternanc na uro) in se ponaša z rezervo energije navitja do 70 ur.

Ura je dopolnjena s črnim paškom iz aligatorjeve kože in kovinsko zaponko. Novi Breitling Navitimer B01 Chronograph 41 Boutique Edition z referenčno številko AB0139A71G1P1 se ceni na 8.700 evrov. Več informacij o morebitnem nakupu omejene izdaje Breitlingovega modela lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button