NoviceUre

Breitling Chronomat Six Nations

Patriotske barve šestih nacij

Tradicionalno tekmovanje šestih najboljših evropskih držav v igri ragbija – od tod poimenovanje prvenstvo šestih nacij (Six Nations), je potekalo pod pokroviteljstvom švicarskega urarja Breitling, ki je v ta namen izdal sekstet limitiranih Chronomatov.

Ni naključje, da je za prvenstvo šestih nacij izdanih šest različici Chronomatov. Vsaka je posvečena dotični državi oziroma državni ragbi zvezi, ki se je udeležila tekmovanja. Tako so na voljo angleški RFU, škotski SRU, valižanski WRU, irski IRFU, francoski FFR in italijanski FIR. Za nameček je iz vsake ekipe bil nominiran en igralec, ki se je pridružil »Breitling Rugby Squad« in v bistvu postal ambasador blagovne znamke Breitling.

Torej, osnova na kateri temeljijo predstavljeni Chronomati, je poznana. Ohišje ohranja premer 42 mm in vodoodpornost 200 metrov, zahvaljujoč priviti kroni z dvema tesniloma. Debelina ohišja znaša 15,1 mm. Enosmerno rotirajoča luneta je narejena iz platine, medtem ko za pestrost številčnice poskrbijo števci kronografa ter robna tahimetrična skala. Pridih unikatnosti pa se skriva v grafiki številčnic, katerim skupna lastnost je umestitev logotipa državne ragbi zveze v podštevilčnico ob 9. uri.

V notranjosti ohišja se nahaja COSC certificiran Breitlingov hišni mehanizem Caliber 01, ki deluje z 28.800 alternancami na uro in nudi do 70 ur rezerve navitja. Skupno je na voljo 900 zapestnih ur Breilting Chronomat Six Nations, 150 primerkov za vsako državo, medtem ko je cena posamezne ure nastavljena na 8.500 evrov.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button