NoviceUre

Breitling Chronomat GMT

Kultni model odslej z možnostjo spremljanja dveh časovnih pasov po izredno konkurenčni ceni.

Breitlingov model z markantno zapestnico je bil osvežen leta 2020 in je hitro postal eden ključnih adutov blagovne znamke. Od velikih 44-milimetrskih kronografov do majhnih 32-milimetrskih ženskih modelov, švicarski urar ponuja solidno linijo Chronomatov, katerim je manjkala dimenzijska zlata sredina.

Novi Chronomat Automatic GMT zapolnjuje vrzel v portfelju modela na več načinov. V nabor prinaša tržno najbolj zaželeno velikost ure, iz nerjavečega jekla s premerom 40 mm, debelino 11,77 mm in dolžino ”lug to lug” 47,4 mm. Ohišje vsebuje vse standardne poteze linije Chronomat, vključno s klasično “čebulno” krono in rouleaux zapestnico, skupaj z 200 m vodotesnosti, kar se nekako poda namembnosti časomera.

Nov dodatek je vključitev Breitlingovega mehanizma, kaliber 32 GMT, z neodvisno nastavljivim GMT kazalcem, ki je doslej baziral na mehanizmu ETA 2893-2, z dodanimi izboljšavami in končno obdelavo. Za nameček je linija Chronomat vsebovala samo ure s tremi kazalci (ure, minute in sekunde) in ogromne kronografe, brez kakšne dodatne komplikacije. Avtomatski mehanizem, kaliber 32  tako zagotavlja približno 42 ur rezerve moči energije navitja in poleg prikaza drugega časovnega pasa, obvladuje še ure, minute, sekunde in datum v okencu ob 6. uri.

Breitling Chronomat Automatic GMT 40 je na voljo v petih barvnih možnostih: črni, modri, zeleni, beli in antracitni. Vsaka od teh številčnic ima 24-urno lestvico na zunanjem robu številčnice, s katero se barvno ujema. Prav tako so se pri tej izdaji odločili za kovinsko luneto, namesto denimo barvnega keramičnega vložka, saj kot navaja Breitling, to poveča čitljivost, zaradi česar po drugi strani na številčnici izstopa rdeči GMT kazalec.

Vsestranski elegantni popotnik, Breitling Chronomat Automatic GMT, se ceni na 5.500 evrov (cena velja za vseh 5 različic), pobližje pa si ga boste kmalu imeli možnost ogledati v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button