NoviceUre

Breguet Classique Calendrier 7337

Urarski presežek v pravem pomenu besede.

Breguet je razkril novo različico ene svojih najbolj tradicionalnih in prepoznavnih elegantnih ur, Classique Calendrier 7337. Na voljo je v 18-karatnem belem ali rožnatem zlatu in vsebuje rahle estetske popravke, medtem ko videz in tehnične specifikacije ostajajo skladne z dolgoletno zgodovino modela.

Sveža modela 7337 ne želita znova pisati zgodovine, vendar vsebujeta številne skromne oblikovne posodobitve, ki imajo za posledico ostrejši in sodobnejši videz. Tako sta okenca za datum in dan dobila močnejši pravokotni izrez, zaradi česar je izboljšana berljivost. Prikaz časa izven je bil prilagojen z novimi položaji logotipa in številke Breguet (vsaka ura Breguet ima svojo individualno referenčno številko). Tudi sekundna številčnica je bistveno bolj poenostavljena, saj je zdaj nameščena neposredno na površino osrednje številčnice, okrašena z giljoši Clous de Paris, in je sestavljena le iz neposrednega 60-sekundnega zapisa z arabskimi številkami, ki označujejo vsakih 15 sekund.

Primerjava modelov iz leta 2020 (levo) in 2022 (desno).

Razen rahle spremembe formata številčnice je novi Classique 7337 večinoma enak svojemu najnovejšemu predhodniku iz leta 2020. Zunanje območje številčnice je okrašeno v obliki giljoše iz ječmenove koruze, prikaz mesečine pa ostane v tradicionalnem položaju 12. ure na številčnici. Luna je izdelana iz ročno kovanega zlata, oblaki so peskani za kontrastno teksturo, okoliško modro nebo pa je prevlečeno z lakom, ki se lesketa kot svetloba zvezd.

Breguet za pogon uporablja avtomatski mehanizem, kaliber 502.3 QSE1. Tanek kaliber, visok le 2,4 mm, je opremljen z vsemi tehničnimi dodatki, ki bi jih pričakovali od sodobnega mehanizma Breguet, vključno z necentralno nihajočo utežjo iz trdnega belega zlata, silikonsko vzmetjo za ravnotežje in edinstveno zasnovanim izhodom z uporabo obrnjene ravne črte palete s silikonskimi rogovi. Vse dogajanje je vidno skozi razstavno hrbtno stran ohišja iz safirnega stekla, ki razkriva rodirane premostitve in tradicionalne ženevske črte.

Še nekaj osnov. Ohišje meri gibkih 39 mm × 9,95 mm in je opremljeno s pričakovanimi baročnimi poudarki nagubanega traku ohišja ter privarjenih ušes s privitimi vzmetnimi palicami. Najnovejši Breguet 7337, ki je na voljo v 18-karatnem belem ali rožnatem zlatu s številčnico v srebrni barvi, ima v obeh različicah priporočeno prodajno ceno 42.000 evrov.

Več informacij o zapestnih urah znamke Breguet lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Breguet

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button