NoviceUre

Bell & Ross BR 03-93 GMT

Posodobljeni letalski instrument za zapestje s prikazom dveh časovnih pasov (GMT).

Specializirana znamka za letalske instrumente in pilotske ure Bell & Ross, skoraj mora v svoji zbirki imeti modele GMT, saj je to poleg kronografa, najbolj priročna komplikacija za pilote zrakoplovov … in pogoste ”turistične” popotnike.

Za funkcijo GMT ste verjetno že slišali, a če na kratko zapišem, ta prikazuje dva časovna pasova (ali več). Prvi časovni pas je običajno nastavljen na lokalnega, drugi je lahko nastavljen na univerzalni čas ali GMT (Greenwich Meridian Time). Prikazovanje dveh časovnih pasov na zapestnih urah je prvenstveno (bilo) namenjeno pilotom, dandanes pa takšen zaplet uri doda mehansko atrakcijo, ki jo pogojno uporabljajo frekventni popotniki.

Posodobljeni model BR 03-93 GMT se zdaj pohvali z rotirajočo luneto, kar posledično omogoča prikaz treh časovnih pasov – minutni in urni kazalec prikazujeta lokalni čas, GMT urni kazalec drugi in preko lunete odčitamo še tretji čas. Ura ohranja ikonično kvadratno podobo z merami 42 mm x 42 mm s poliranimi robovi ter štirimi vijaki. Z desne strani se nahaja privijačena krona, spodnjo stran prikriva kovinski pokrov, medtem ko je vodotesnost odmerjena na 100 m.

Osvežena številčnica ima arabske številke brušene navpično, oznake ur pa so zdaj napolnjene s Super-LumiNova. Klasična kazalca ur in minut sta prav tako osvetljena. Dodatna urna kazalka pa je pobarvana rdeče, da ustreza luneti. Datum je prikazan ob 4:30 h v okroglem oknu.

Za pogon ure skrbi robustni mehanizem BR-CAL.303 z 42-urno zalogo energije. Bell & Ross BR 03-93 GMT je na voljo na mat črnem usnjenem pasu iz telečje kože z zaponko iz jekla. Vključen je tudi dodaten ultra odporni črni pas iz sintetične tkanine. Cena letalskega instrumenta znaša 3.800 evrov.

Rocco
foto: Bell & Ross

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button