NoviceUre

Ali Rado s tem lansiranjem napoveduje spremembe?

Skeletni številčnici Captain Cook in True Square v ohišju iz modre keramike.

Švicarska blagovna znamka je svojo dominanco na trgu prestižnih ur uveljavljala s snovanjem keramičnih zapestnih ur. Model Ceramica in v današnjem času Centrix, sta najbolj poznana modela manufakture. Kot kaže, se mojstri materialov varčajo na stara pota.

Narediti keramično ohišje, kaj šele zapestnico, ni ravno mačji kašelj. Rado se je na tem področju zverziral že nekaj desetletij nazaj, a konkurenca je neusmiljena, zato je spanje na lovorikah švicarsko znamko precej pahnilo v pozabo. Seveda je k temu potrebno prišteti še sorazmerno generične linije zapestnih ur.

Torej, po črni, sivi in zeleni barvi keramičnih ohišij, se je Rado lotil mornarsko modre, ter jo namenil potapljaškemu Captain Cooku ter stilskemu True Sqaureju. Tehnično gledano urni nista spremenjeni. V oči le malce bode dejstvo, da so se snovalci odločili ohišji opremiti z gumijastim paščkom v ujemajoči se barvi. Iz rok so izpustili hišnega asa v rokavu – zapestnica iz keramike. Slednjo znajo še kako dobro zasnovati pri Radu.

Nemara je razlog za enostavnejši pristop v dostopnosti, saj je potapljaški Captain Cook lahko vaš že za 4.850 evrov, True Square pa se ceni na 2.750 evrov. Zagotovo bi zapestnica paket podražila, a bi nekako vrnila tisti nekdanji blišč. V kolikor se vam kateri od predstavljenih modelov dopade, vabljeni v butik Slowatch 1991.

Rocco
foto: Rado

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button