AvtomobiliNasveti in varnostPnevmatikeTestiV razmislek

Dolgi test (1. del): Goodyear UltraGrip Performance +

Pričeli smo s preizkusom zimskim pnevmatik Goodyear.

Le še slabi trije tedni nas ločijo do dneva D. Saj veste 15. november, ko se gruče valijo k najbližjemu vulkanizerju in hitijo s premontažo pnevmatik.

Naslednje štiri mesece boste/bomo morali naše jeklene konjičke obuti v zimske pnevmatike.

Tokrat bomo na dolgi test popeljali Goodyearjevo pnevmatiko UltraGrip Performance +, ki se je domala na vseh testih uvrstila med najboljše v svojem razredu. V “zimske škorenjce” dimenzije 215/55/R17 smo odeli Volkswagnovega Tourana (letnik 2021).

V uredništvu caranduser.com smo si složni, da so primerljivi preizkusi nadvse objektivni in lahko med testiranimi produkti na koncu izluščite boljše od povprečnih. A vseeno je na koncu uporabniška izkušnja tista, ki lahko doda bolj oprijemljive rezultate, ki jih lahko povprečen voznik zazna v prometu.

Kaj so pokazali testi?

Praktično vsi testi so pnevmatiko Goodyear UltraGrip Performance + oceni z oceno “Zelo priporočljivo”. Nadpovprečno dobro se je omenjena pnevmatika izkazala na snežni podlagi, prav tako pa je iz povprečja bolščala na mokri podlagi in akvaplaningu. Mi bomo vse te lastnosti seveda tudi preverili in vas v prihodnjih mesecih obveščali o naših izkušnjah. Za konec lahko le dodamo, da se več kot veselimo prave zimske idile, ko bo naša testna pnevmatika pod dobrogledom vseh čutil.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button