MiniatureTesti

Aoshima Pagani Huayra 1:24

Maketa, ki jo tokrat predstavljamo, je prav tako kot nedavno predstavljeni Lamborghini Huracan (povezava TUKAJ) proizvedena s strani japonskega proizvajalca Aoshima. Maketa upodablja Paganijevo mojstrovino, in sicer njihov aktualni model Huayra.

 

Kot se za maketo enega najbolj detajliranih avtomobilov spodobi, je tudi tu že osnovni kit izvrstno dodelan in omogoča odpiranje vrat, motornega pokrova ter sprednjega dela avtomobila, kjer se nahajajo hladilniki in sprednje vzmetenje. Glede na unikatnost vsake prave Huayre, je tudi maketa narejena po edinstvenih specifikacijah. Za barvo karoserije sta uporabljeni avtomobilski barvi narejeni po recepturi Aston Martina, perla rumena barva je dvokomponentna Sunburts yellow barva, siva pa je Quantum grey. Ostale uporabljene barve so tokrat Tamiyine akrilne barve različnih odtenkov, za ponazoritev kovinskih delov pa so uporabljene izvrstne, a za uporabo zelo zahtevne barve proizvajalca Alclad.

Tudi tokrat je za doseganje še bolj izrazitih podrobnosti uporabljen detail-up set kitajskega proizvajalca HobbyDesign, ki vsebuje dodatnih dobrih 150 sestavnih delov, kar skupaj z osnovnim kitom nanese približno 300 sestavnih delov. Dodatno je na maketi v samogradnji izdelano kompletno vzmetenje s pravimi vzmetmi.

Naš novinarski kolega Matej, je s predstavljeno maketo osvojil odlično 2. mesto na tekmovanju Jabbeke med več kot 300 prijavljenimi tekmovalci v kategoriji 1:24

Kljub vsem dobrim lastnostim in detajlom, ima osnovni kit v kombinaciji z dodatnim detail-up setom manjšo pomankljivost, in sicer se zaradi vseh dodatnih kovinskih sestavnih delov pokrov motorja in sprednji pokrov ne prilega in sta zato na končani maketi lahko samo v odprtem položaju.

Cene:

Osnovna maketa: 55 €
Detail-up set: 45 €
Karoserijska barva: 6 €/100 ml
Tamiya akrilne barve: 3 € po odteneku
Alclad barve za ponazoritev kovin: 6 € po odtenku

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button