NoviceTehnika

Xiaomi Mix 4

Xiaomi predstavlja zastavonošo Mix 4 … ki pa ga boste našli izključno le na Kitajskem.

Xiaomi je sedmi sili predstavil svojega zastavonošo Mix 4. Gre za napravo, ki je/bo postavila mobilno telefonijo še stopničko višje. Ker Xiaomija Mix 4 na zares veliko žalost ne bo na slovenskem tržišču (našli ga boste izključno in samo na Kitajskem), se bomo tokrat posvetili nekaterim ključnim nadgradnjam, ki jih lahko pričakujemo kot standard pri prihodnjih telefonih.

Zagotovo je največja novost sprednja (selfi) kamera, ki je skrita pod zaslon. To torej pomeni, da vašega zaslona ne bo več skazila neugledna črna pika na sredini (ali ob strani), temveč je le-ta uporaben v vsej svoji površini. Po hitrem preizkusu „sebki“ še niso na izjemno visokem nivoju, a gre verjeti, da bodo že s prihodom novih generacij tudi kakovost sprednje kamere postavili ob bok zadnji. No, zadnja je zagotovo zadnji krik sodobne tehnologije, saj glavna kamera omogoča 108 MP, ob njej sta še širokokotna kamera in telekamera s 5-kratno optično povečavo.

Mixovo srce predstavlja najnovejši Qualcommov Snapdragon 888+, ki tiktaka s 3 GHz, medtem ko je delovnega pomnilnika za 8 oziroma 12 GB. Delovni prostor so odmerili od 128 do 512 GB, odvisno od potreb in seveda debeline vaše denarnice. Velja omeniti še (zares) hitro polnjenje, saj boste Mix 4 s priloženim 120 W polnilcem od 0 do 100 % napolnili v vsega 15 minutah. Tudi indukcijsko polnjenje bo omogočalo polnilce do 50 W. Če zraven prištejemo še zvočnike priznanega proizvajalca Harman Kardon, no, potem zares dobite poželjiv telefon.

A kot smo zapisali v uvodu. Mix 4 boste našli izključno na Kitajskem, vsekakor pa bodo njegove inovacije kmalu tudi del ostali pametnih telefonov. Trenutno najboljši približek, ki ga lahko najdete v Sloveniji je 11T Pro, ki smo ga tudi preizkusili pred nedavnim. Recenzijo lahko preberete TUKAJ.

Boštjan Horvat
foto: Xiaomi

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button