NoviceTehnika

Honorjeve novosti na IFI 2023

Honor je predstavil najtanjši in najlažji preklopni telefon na svetu Honor Magic V2, medtem ko s Honor V Purse znamka debitira z novim konceptom 'Phone-to-Purse'.

Letošnja IFA se sicer lahko pohvali z več razstavljavci kot v preteklosti, a manjkajo nekateri „veliki“, kot so Panasonic, Sony, Huawei … Tudi novinarskih predstavitev je v pokoronskem času nekoliko manj, a so nekatere zato toliko bolj udarne. Eno od teh so pripravili pri Honorju, kjer so predstavili preklopni telefon Magic V2, ki verjetno napoveduje prihodnost mobilne telefonije.

Med otvoritvenim govorom z naslovom Unfold Tomorrow je izvršni direktor Honorja George Zhao poudaril Honorjevo zavezanost k popularizaciji preklopnih pametnih telefonov z najnovejšimi inovacijami, osredotočenimi na ljudi, vključno z najlažjim in najtanjšim preklopnim pametnim telefonom – Magic V2. Ob tej priložnosti je Honor predstavil tudi Honor V Purse, nov koncept, ki preklopni pametni telefon spremeni v nosljiv, sodoben ovitek, ki ponuja neskončne možnosti stila in samoizražanja.

»Honor-jevi preklopni pametni telefoni so prehodili dolgo pot in z vsako ponovitvijo so pokazali izjemen napredek v dizajnu, funkcionalnosti in vzdržljivosti. Ne samo to, z našim konceptom »Phone-to-purse«, ki je oživel s Honor V Purse, raziskujemo trajnostne rešitve, ki izkoriščajo novo tehnologijo zlaganja za krepitev ustvarjalnosti in oblikovanje življenjskega sloga prihodnosti,« je povedal George Zhao, izvršni direktor podjetja Honor.

Honor Magic V2

Honor Magic V2 je najlažji in najtanjši preklopni pametni telefon, kar jih je kadarkoli predstavil, saj tehta le 231 g in je zložen debeline zgolj 9,9 mm. Telefon vsebuje novo generacijo silicij-ogljikove dvojne baterije, s povprečno debelino le 2,72 mm, ki dosega visoko kapaciteto do 5000 mAh v prostoru tankega in lahkega zložljivega ovitka.

Poleg tega, da je tanek in lahek, ima Honor Magic V2 izjemno lahke tečaje iz titana, prve te vrste, in Honorjevo novo lastno jeklo, ki zagotavlja dodatno robustnost in vzdržljivost mehanizma tečajev. Prav tako si Honor Magic V2 zasluži certifikat vzdržljivosti SGS, saj omogoča, da tečaji prenesejo več kot 400 tisoč upogibov, kar zagotavlja življenjsko dobo do deset let, če telefon upognemo 100-krat na dan.

Novi preklopni pametni telefon ima nastavitev trojne zadnje kamere, ki vključuje glavno kamero s 50 MP (f/1,9), ultra širokokotno kamero s 50 MP (f/2,0) in telefoto kamero z 20 MP (f/2,4). Dvojna sprednja kamera ima dve 16MP kameri (f/2.2). Honor Magic V2, ki vključuje inovacijo, osredotočeno na človeka, podpira tudi tehnologijo zatemnitve 3840Hz PWM, ki zmanjša obremenitev oči in zagotavlja udobno gledanje tudi med daljšo uporabo.

Honor V Purse

Honor V Purse spremeni preklopni pametni telefon v modni dodatek, zahvaljujoč vrsti prilagodljivih vedno vklopljenih zaslonov (AOD), ki posnemajo dizajn ohišja, vključno z elementi, kot so verige, perje in rese, ki se odzovejo, ko je pametni telefon v gibanju. Telefon je združljiv tudi z različnimi zamenljivimi trakovi in ​​verižicami, ki se pritrdijo na tečaj, tako da ga lahko brez težav nosite čez ramo kot običajno torbico. Na ta način pametni telefon postane nova »it« torba prihodnosti.

Z mislijo na trajnost je Honor V Purse zasnovan tako, da uteleša Honor-jevo zavezanost okolju in vsebuje materiale iz trajnostnih virov, kot je vegansko usnje za paščke. Ko se modna industrija seli iz fizičnega sveta v digitalni prostor, tehnologija ponuja neomejene možnosti za slog in samoizražanje. Na ta način lahko Honor V Purse spodbudi okoljsko ozaveščene potrošnike, da zmanjšajo porabo hitre mode in, kar je še pomembneje, pomaga modni industriji sprejeti nove tehnologije, da spodbudi potrošnike, da kupujejo manj in uporabljajo izdelke dlje.

Ob tej priložnosti se je Honor povezal tudi z vrhunskimi umetniki in oblikovalci iz svoje platforme Honor Talents Global Design Awards, vključno s kreativnim direktorjem moških oblačil Burberry Bramom Van Diepenom, sodobno umetnico Yunueno Esparza, profesorjem kitajske akademije umetnosti Yuanom Youminom in crossover umetnikom Xiao Hui Wangom, za oblikovalsko serijo prilagojenih AOD za napravo. V naslednji fazi programa bo Honor z odprtjem vmesnika API, ki oblikovalcem omogoča uporabo senzorjev, kot so žiroskop, senzorji za dotik ali ambientalno svetlobo, povabil nove talente z vsega sveta, da ustvarijo lastne dizajne, ki odražajo najnovejše trende za preoblikovanje življenjskega sloga.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button