IzletiProsti čas

Gardaland 2023

Kaj se je spremenilo v letih premora?

O Gardalandu smo že pisali pred leti (prispevek TUKAJ). Še vedno velja, da boste morali iz slovenske prestolnice prevoziti približno 370 kilometrov, za kar boste potrebovali približno 3,5 do štiri ure. Če …

No, v uredništvu caranduser.com smo se odločili obiskati park na slovenski praznik. In na našo žalost smo ugotovili, da nas je bilo na moč mnogo, ki smo menili, da verjetno vsi Slovenci pa ne bodo trumoma drli proti zabaviščnemu parku. Kako smo se ušteli! V parku je bila med prvomajskimi prazniki nepregledna množica slovenskih avtomobilov in tudi pot se je od običajnih (slabih) štiri ur povečala na precej mučnih šest … in še nekaj.

Kaj se je torej spremenilo v teh sedmih letih. Gardaland je verjetno še vedno najboljša adrenalinska zabava v tem radiju. Gre namreč za odlično uravnoteženo zmes otroškega čarobnega sveta s kopico adrenalinskih naprav, ki vam bodo napolnile hlače.

V Gardalandu vsako leto pripravijo novitete, in tudi tokrat se niso izneverili tradiciji. V zadnjem času prevladujejo naprave z vsebino priljubljenega filma Jumanji. Po Jumanji – The adventure, ki je divja vožnja z nekakšnim improviziranim terencem, je letos našel svoje mesto še Jumanji – The Labyrinth.

Kot že samo mesto pove, gre za dogodivščino kjer boste sami (ali v družbi) iskali izhod skozi številne prepreke. Od temačnih prostorov, do prostorov z ogledali, do labirinta zunaj. Vsekakor odlična atrakcija, ki bo navdušila mlade oziroma tiste, ki želite prestrašiti svoje kompanjone pri iskanju izhoda. Da ne boste samo vi tisti, ki boste strašili, je na poti še nekaj zanimivih naprav, ki bodo nekoliko dvignile nivo adrenalina.

Kar se zadeva ostalih naprav, so, kot že omenjeno, v Gardalandu poskrbeli za odlično ravnotežje, kjer bodo svoje navdušenje izražali tako najmlajši kot tisti s precej več sivine v laseh. Nekaj naprav so v času med enim in drugim obiskom tudi odstranili, npr. Sekvojo.

Velja omeniti, da je v območju Gardalanda kar nekaj ostalih zabavnih atrakcij, kot na primer Movieland, Vodni park Caneva, safari … A v poletnem času lahko tudi v Gardalandu doživite stik z vodo (poleg Colorado boat, Atlantide …), in sicer v Legolad vodnem parku. V času nižjih temperatur si lahko ogledate arhitekturne presežke velemojstrov sestavljanja Lego kock (čeprav velikostno ni primerljiv z Legolandom, je vsekakor paša za oči), medtem ko se boste v vročih dneh lahko osvežili (in ohladili) na številnih napravah, kot so tobogani, vodne drče, bazeni …

Mi smo po nekaj letih zopet prebudili otroka v sebi. Prav vsi v uredništvu smo se z nasmeškom poslovili od Gardalanda. Morda še to. Dobro preverite urnik delovanja, saj se lahko odpiralni časi razlikujejo po dnevih. Po naših informacijah je nemogoče vedeti, kdaj bo manj gneče, zagotovo pa svetujemo, da se ognete času praznikov in vikendov (preverite tudi praznike sosednjih držav).

Za vstop boste morali pripraviti 50 evrov, lahko pa ceno preko spleta, ali ostalih postojank na poti, znižate pod 40 evrov. Še vedno lahko trdimo, da je v radiju 400 kilometrov to najbolj adrenalinski in družini prijazen zabaviščni park.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com, Gardaland

Povezani članki

4 komentarjev

  1. Ce ste bili 27. Aprila v gardalandu smo bili tudi mi s familijo. Guzva za znoret! Sami slovenci, na kaksne zadeve se je cakalo tudi po 70 minut!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button