E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Volkswagen širi ponudbo električnega kombija ID. Buzz

Novi električni ID. Buzz postaja osnova za številna namenska vozila.

Sedaj ko smo že spoznali novega ID. Buzz v potniški izvedbi in dostavnega ID. Buzz Cargo, Volkswagen navdušuje z naslednjo stopnjo električnega kombija, s koncepti različnih namenskih vozil.

Kaj vse je mogoče izdelati na osnovi ID. Buzz prikazuje četverica konceptov, vključno s hladilnikom na kolesih in Buzz Cargo s škatlastim nakladalnim prostorom, ki je delo predelovalnih specialistov podjetja Veth. Veliko bolj praktična oblika ponuja od 3,9 do 6 kubičnih metrov nakladalnega prostora, idealno za paketno dostavo.

Naslednji na seznamu je Buzz Cargo s hladilno komoro, s precej bolj konvencionalnim videzom, odet kombinaciji bele in modre karoserijske barve, katerega so izdelali pri podjetju Wukaro. Namenjen je brezemisijski dostavi zamrznjene hrane restavracijam v strnjenih centrih mest. Na strehi se nahaja 230-voltni električni hladilni sistem, kateremu energijo dovajajo štiri litij-ionske baterije nameščene v kolesnih lokih – dovolj za osem ur nemotenega delovanja.

Sledita ID. Buzz Flex-Cab koncept s prilagodljivo petsedežno razporeditvijo in reševalno vozilo opremljeno z vsemi najnujnejšimi aparaturami za hitro pomoč v primeru nezgod. Brez skrbi, močna osvetlitev in obvezna sirena sta povezana na lasten baterijski sklop, kar ne bo vplivalo na domet vozila. Kakšne ideje za nove nadgradnje pa imate vi?

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button