NoviceNoviceTehnikaZanimivosti

Vas video igre naredijo boljše voznike?

V to verjame skoraj polovica uporabnikov sodobnih avtomobilističnih iger.

Če vprašate navdušence na dirkalnimi igrami, bodisi na osebnih računalnikih ali igralnih konzolah, vas udejstvovanje ne popelje zgolj v virtualni svet temveč je to priložnost za krepitev spretnosti in samozavesti na dejanskem asfaltu. Tako meni 48 odstotkov vprašanih uporabnikov videoigre, medtem ko jih le 13 odstotkov tovrstnega mnenja ne podpira.

Toda zakaj se ti igralci počutijo tako samozavestne in ali so ure, preživete pred zasloni, resnično vredne tam preživetega časa? O tem so raziskovalci povprašali malce več kot tisoč vprašanih evropskih uporabnikov videoiger in naleteli na sledečo statistiko: Štirje od desetih vprašanih menijo, da igranje videoiger izboljša njihovo resnično vožnjo. Več kot polovica (52 %) poroča o izboljšanem reakcijskem času in varnosti, 42 odstotkov o splošni ozaveščenosti na cesti ter 39 odstotkov o sposobnosti prepoznave potencialnih nevarnosti.

Polovica jih nadalje meni, da so zaradi igranja videoiger lažje in hitreje opravili vozniški izpit, pri čemer jih je dobra polovica dodala, da so izpit opravili v prvem poskusu. In kje so vprašani videli največje razlike med virtualno in realno vožnjo? Predvsem pri zvoku vozila (78 %) ter nato pri krmiljenju (63 %) in prestavljanju (47 %).

Blaž Likovič
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button