NovicePredstavitve

Statična predstavitev: Opel Corsa (2024)

Oplova prodajna mestna uspešnica se postavlja v novi podobi.

Opel predstavlja novo oziroma osveženo Corso, ki v segment malih mestnih avtomobilov prinaša več drznosti in hkrati hišne oblikovne novosti, izboljšano tehnologijo ter posodobljene pogonske sklope. Prenovljena oblika Corse vključuje značilen obraz znamke z masko Vizor, nekaj sprememb se je odvilo tudi na odbijačih in napis Opel, namesto logotipa na sredini zadka.

Napredne tehnologije zagotavljajo bolj sproščeno vozno izkušnjo, saj bo varnost ponoči večja zavoljo izboljšanih Intelli-Lux matričnih LED žarometov, na voljo pa je tudi popolnoma digitalni kokpit z intuitivnim informacijskim sistemom in velikim 10-palčnim zaslonom na dotik. Bogatejša zbirka varnostnih pripomočkov vključuje kamero za vzvratno vožnjo s panoramskim pogledom, aktivni tempomat, omejevalnik hitrosti, sistem za varovanje pri bočnem naletu in samodejno zaviranje v sili.

Glavni prodajni adut še vedno ostaja električno gnana Corsa-e, ki je sedaj na voljo v dveh okusih. Vstopni model ostaja poznani z močjo 100 kW (136 KM) in dosegom 357 kilometrov, drugi ima novejši elektromotor s 115 kW (156 KM), ki v kombinaciji z malenkost večjo baterijo omogoča 402 kilometrov dosega. Pri obeh je vključeno hitro polnjenje, ki v 30 minutah povrne do 80 odstotkov kapacitete.

Bencinska paleta ostaja, vendar je sedaj podprta z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom. Zmogljivost 1,2-litrskega PureTech motorja je odmerjena pri 74 kW (100 KM) ali 100 kW (136 KM), obe izvedenki sta prvič povezana le z novim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom. S takšno strategijo pogonov Opel potrjuje svoje ambicije elektrifikacije vseh modelov. Zgolj in samo bencinske izvedenke so sedaj tri, a vse s prostornino 1,2 litra. Osnovni je 55 kW, sledita različici s 74 in 96 kilovati, izbirate pa lahko med 5- in 6-stopenjskim ročnim ali 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Nivoja opreme sta zgolj dva, in sicer Edition in GS. Kaj pa to pomeni cenovno? Nova #yesofcorsa bo na voljo od 16.140 evrov (oziroma 14.940 evrov z Opel financiranjem; popust v višini 1.200 evrov) dalje. Blagi hibridi bodo dostopni od 19.940 evrov (z že vključenim popustom), medtem ko se bodo cene elekrične Corse pričele pri 30.390 evrih. Kljub temu, da se majhni mestni avtomobili počasi umikajo mestnim križancem, pa pri slovenskem zastopniku še vedno polagajo konkretne upe v Corso, saj pričakujejo, da bodo v letošnjem letu predali 500 novih lastniških ključev.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button