Gospodarska vozilaNovice

Prve podrobnosti in obrisi Transporterja nove generacije

Prihajajoči Volkswagen Transporter bo postavil nova merila v svetu kombijev.

Volkswagnova veja gospodarskih vozil se pripravlja na pomembno premiero nove generacije Transporterja v začetku prihodnjega leta. Sedma iteracija legendarnega kombija bo prinesla bistveno izboljšavo notranje zasnove in uporabnost prtljažnega prostora. Podobno kot njegova predhodnika Multivan in ID. Buzz, bo tudi novi Transporter serijsko opremljen z digitalnim okoljem, ki bo ponujal brezhibno uporabniško izkušnjo.

Notranjost novega Transporterja je skrbno izdelana tako, da združuje Volkswagnove značilne oblikovne elemente z največjo prostornostjo in funkcionalnostjo. Vozniki bodo z znano postavitvijo cenili visok položaj sedežev, široka vratna ramena in uporabniku prijaznen digitalni kokpit. Standardna oprema vključuje nastavljiv 12-palčni instrumentni zaslon in 13-palčni osrednji zaslon na dotik, nov večfunkcijski volan in elektronsko parkirno zavoro.

Novi Transporter ponuja vsestranske možnosti sedenja, saj je v konfiguraciji panelnega kombija na voljo z dvema, tremi, štirimi, petimi ali celo šestimi sedeži. Prtljažni prostor je bistveno povečan, saj so v primerjavi s predhodnikom zrasli tako dolžina, širina in medosna razdalja, kar zagotavlja dovolj prostora za tovor ali potnike. Različne predelne stene omogočajo prilagajanje specifičnim poslovnim potrebam.

Kljub svoji velikosti novi Transporter ohranja višino manj kot dva metra, kar zagotavlja združljivost z običajnimi večnadstropnimi parkirišči. Z največjo koristno obremenitvijo do 1,33 tone in možnostjo vleke prikolic, težkih do 2,8 tone, je odlično pripravljen za zahtevna delovna okolja. Standardni model ne glede na pogonski sklop ponuja 5,8 kubičnih metrov prostornine, različica s podaljšanim medosjem in povišano streho pa kar 9 m3.

Digitalni in preprosto zasnovani vmesnik z intuitivnim upravljanjem ter pregledno strukturo menijev, voznikom zagotavlja enostavno uporabo. Integracija pametnih telefonov prek storitev Apple CarPlay in Android Auto je brezžična, na voljo je tudi brezžično polnjenje ter več USB prikljičkov, celo klasična 230-voltna vtičnica. Opcijska oprema vključuje navigacijski sistem, mobilne spletne storitve Volkswagen in zvočni sistem Harman Kardon.

Na domačem nemškem trgu bo novi Transporter sprva na voljo z 2-litrskim turbodizelskim motorjem z močjo 81 kW (110 KM) in konkurenčno začetni ceno 36.780 evrov v konfiguraciji panelnega kombija. Predprodaja se je v Nemčiji že začela, kar kaže na veliko zanimanje in zaupanje v znamko. Novi Transporter bo s svojimi izboljšanimi funkcijami in lastnostmi ponovno postavil nove standarde v segmentu gospodarskih vozil ter ponudil vsestransko uporabnost in prilagodljivost strokovnjakom v različnih panogah.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button