Gospodarska vozilaNovice

Nova generacija Transporterja vse bliže premieri

Novi Transporter združuje številne značilne elemente predhodnikov.

Volkswagnov oddelek gospodarskih vozil razkriva prve obrise nove generacije Transporterja, ki je po besedah glavnega oblikovalvca Alberta Kirzingerja sodobna evolucija kultnega modela Bulli. Novi Transporter bo na trg zapeljal v začetku prihodnjega let, predprodaja v Evropi pa se je pričela s ceno 36.780 evrov. Prepoznavni kombi nadaljuje zapuščino svojih predhodnikov, saj povzema oblikovne značilnosti in hkrati uvaja sodobne elemente.

Novi Transporter ohranja prepoznavnost Bullija z oblikovnim pristopom, ki ga povezujejo s predhodnim modelom T6.1 in širšo družino Bulli. Glavni del karoserije zaznamuje linija Bulli, kontura pod stranskimi okni, ki je značilen element celotnega zunanjega oblikovanja. Sprednji del novega združuje vplive prejšnjih modelov, kot so maska hladilnika modela T5, žarometi modela T6.1 in ikonična preprostost modela T1, ki so se združili v svežo podobo usklajeno s trenutno družino Bulli, ki že šteje člana Multivan in ID. Buzz.

Silhueta prikazuje dolžino vozila, ki glede naizbrano različico znaša od 5.050 mm do 5.450 mm. Ponudba platišč bo zajemala 16-, 17- in 19-palčna platišča, pri čemer 19-palčni komplet Indianapolis še posebej izstopa zavoljo diamantno brušenega oboda in črno obarvanih letvic. Polnilna vratca za gorivo so tako pri dizelski in priključn-ohibridni različici vgrajena v enostavno dostopno območje stebrička B, loputa za vtičnico za polnjenje električne energije pa se nahaja pod desnim žarometom.

Tudi zadek novega Transporterja se pohvali z enostavno zasnovo in značilnimi elementi Bullija, na voljo pa bo s klasičnimi ali krilnimi prtljažnimk vrati. V zadnje luči, spominjajoč na model T5, krasi uikaten pikčast svetlobni podpis. Vodoravna črta pod zadnjim steklom in črn trak ročaja nad registrsko tablico tvorita gladek pas med zadnjima lučema in poudarjata ikonično podobo. Praktična zasnova prinaša nizek dostop do prtljažnega pragu, ki znaša od 575 mm do 638 mm, odvisno od različice, kar omogoča vdolbina prtljažnih vrat ali krilnih vrat. Prihajajoči Transporter združuje bogato dediščino s sodobnim pristopom in tako ostaja vodilna izbira v svojem razredu. Nekaj več podrobnosti smo zapisali že TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button