MotociklizemNovicePredstavitve

Ko empatija ni zgolj beseda!

Projekt, ki vam bo dal misliti … Zagotovo!

Lana Nina Markelj je še pred letom dni veljala za nadobudno športnico. Ko so vsi komaj še primajali v dolino, je Lana Nina za zabavo skočila osvojiti še kakšen bližnji vrh. Poleg hribov je bila njena velika ljubezen kolesarstvo, ki pa jo je žal zaznamovalo za vedno. Kljub uporabi čelade, so pri nesrečnem padcu, poškodbe glave bile tako hude, da je Lana Nina še danes vsakodnevno udeležena pri rehabilitaciji.

Pri BMW Motorrad so danes predstavili projekt, ki so ga poimenovali Empathy. Empatija pomeni vživljanje v druge. In to je verjetno dandanes eden ključnih razlogov za stanje sveta v katerem živimo. Empatijo in altruizem sta zamenjala narcisizem in egoizem. A k sreči smo se Slovenci velikokrat izkazali, da znamo stopiti skupaj, ko je to res potrebno. In tudi tokrat imate kup načinov, kako pomagati.

BMW Motorrad Slovenija je skupaj s partnerji (Akrapovič in Dream Machine) predelal običajno križarko BMW R18 v povsem neprepoznaven motocikel. Namen predelave ni postavljanje rekordov, ampak s svojo pojavnostjo privabljati poglede mimoidočih in skozi vizualno zaznavo ponuditi vpogled v stanje, ki se lahko zgodi vsakomur med nami. Vsakomur! Predelava je zagotovo paša za oči in dokaz, da se iz še tako zelo nemogočega izziva zmore premakniti gore!

In prav to želimo sporočiti tudi v našem uredništvu. Nesreča, ki se je pripetila simpatični Gorenjki, je pogosto le hip oddaljena od slehrnega prebivalca našega planeta, sploh v času, ko je večino fokusa usmerjenega v različne digitalne naprave (velja tako za pešce, kolesarje, kot voznike avtomobilov). Kako pomagati Lani Nini? Na spletni strani https://nevergiveup.bookmark.com/ lahko kupite različne izdelke, od puloverjev s kapucami do kapic in obeskov s praktičnim sporočilom – Empathy.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button