Gospodarska vozilaNovice

Močneje ne gre: Tu je prenovljeni Praetorian TG3 4×4 off-road avtobus

VIDEO: Torsus predstavlja tretjo generacijo mogočnega avtobusa!

Češki izdelovalec verjetno najbolj robustnih avtobusov na svetu Torsus je razkril novo generacijo svojega paradnega modela Praetorian. Ta je v modelno leto 2024 z več kot 50 novitetami in možnostmi, ki bodo zagotovile da se bo celoten razred ljudi odpravil tja, kamor si nekateri peš ne drznejo.

Torsus Praetorian TG3 je zgrajen na osnovi MAN avtobusne karoserije, tu pa zgodba zavije svojo pot. Njegov 6,9-litrski šestvaljni dizelski agregat razvije 294 KM in kar 1.150 Nm navora. To silno moč na vsa štiri kolesa prenaša ZF-ov 12-stopenjski menjalnik. Praetorian TG3 zmore 28-stopinjski vstopni kot in 22-stopinjski izhodni ter nenazadnje brodi po vodi globine največ 680 milimetrov.

Glede na svojega predhodnika je TG3 bistveno udobnejši, saj ima namesto listnatih vzmeti sedaj zračno, kar pomeni tudi lažje obvladovanje karbonske karoserije skoraj devetmetrske off-road ladje. V vesti so Čehi še dodali, da je možno naročiti 14 opcij razporeditve sedežev, vključno s 34+1. Cena? Vse se začne pri 225 tisočakih, konča pa … Verjetno daleč naprej. In pri tem velja omeniti še garancijo, ki znaša 6 let ali kar 900.000 kilometrov. Samozavestno, kajne?

Aleš Majerič
foto: Praetorian

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button