E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Kiine rešitve za lažje upravljanje flote gospodarskih vozil

Kia in Geotab v skupno iskanje rešitev upravljanja gospodarskih vozil.

Kia na trg lahkih gospodarskih vozil vstopa z inovativno serijo vozil PBV (Platform Beyond Vehicle), ki naj bi revolucionarno spremenila poslovanje podjetij. Prav tako so korejci sklenili partnerstvo s podjetjem Geotab, vodilnim svetovnim proizvajalcem povezanih transportnih rešitev, da bi zagotovili napreden sistem za upravljanje voznega parka. Strateško partnerstvo združuje najsodobnejše podatkovne rešitve, tehnologijo v vozilu, optimizacijo poti in varnostne funkcije.

Kiina napredna vozila PBV, ki so zasnovana kot tehnološko najnaprednejša lahka gospodarska vozila, bodo ponujala brezhibno povezljivost in prilagodljive podatkovne rešitve. Cilj tega partnerstva izboljšati izkušnjo strank z integracijo voznih parkov več blagovnih znamk brez dodatnih zahtev glede strojne opreme. Geotabova platforma za upravljanje voznega parka bo podpirala različne funkcije, vključno z aplikacijo za upravljavca voznega parka, aplikacijo za voznike in infozabavno opremo v vozilu. Ključne funkcije so napredno usmerjanje električnih vozil z avtomatiziranimi priporočili za polnjenje, digitalni ključ in integrirane storitve Kia Charge, ki poenostavljajo polnjenje in upravljanje zaračunavanja stroškov.

Celovita rešitev upravljavcem voznih parkov omogoča integracijo vozil različnih proizvajalcev in ponuja celovit pregled nad delovanjem, hkrati pa podpira integracijo poslovnih rešitev, kot sta upravljanje skladišč in načrtovanje virov podjetja. Dostop do podatkov v realnem času omogoča optimizacijo vzdrževanja vozil in zmanjšanje števila izpadov. Sistem je mogoče prilagoditi posebnim potrebam vsakega voznega parka, kar zagotavlja sinhronizirano posredovanje podatkov vsem udeleženim.

PBV-ji južnikorejskega proizvajalca so del širše strategije Plan S, osredotočenk na širitev ponudbe električnih vozil. Tovrstna vozila so zgrajena na novi baterijsko-električni platformi, ki se lahko prilagaja različnim velikostim vozil in tipom karoserij. Za podporo uvajanju v Koreji gradijo posebno tovarno vredno preko 3 milijarde evrov, ki bo imela začetno letno proizvodno zmogljivost 150 tisoč enot, sčasoma pa se bo kapaciteta povečala na 300 tisoč enot po vsem svetu.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button