AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Zapuščen BMW-jev salon v Španiji je poln klasičnih štirikolesnih dobrot

Bi lahko nudili garažo in osvežitev za bavarske ikone izpred nekaj desetletij?

Težko verjetno, da bi si lastili salon bavarskih vozil in nanj iz neznanega razloga pozabili. To se je zgodilo nekemu španskemu pooblaščenemu prodajalcu vozil iz Tarragone, pristaniškega mesteca oddaljenega nekaj deset kilometrov od Barcelone. V spodnjem videu so znani restavratorji M539 Restorations s precej popularnim Youtube kanalom pripravili kar dobro uro dolg prispevek z ogledom celotnega inventarja.

Mi smo video pregledali in med bolj zanimivimi primerki so BMW serija 5 Touring (E34), ki je skoraj v celoti prekrita z izločkom ptic, vzhodno nemški NSU Ro 80 z rotacijskim agregatom in v srce parajočem stanju še BMW M5 iz druge generacije E28. Slednji je nekakšen pionir zmogljivih limuzin sodobne ere in je vsekakor ena izmed večjih ikon 80-ih. Z vrstnim šestvaljnikom M88, ki je rohnel tudi v legendarnem BMW M1, je omenjeno M5 zmogel 282 KM – več kot Ferrari 328 v tistem obdobju.

Med potencialnimi kandidati za restavracijo so še BMW M3 iz serije E30, ki ni nikoli dočakal zamenjave motorja, in nadalje Lancia Gamma, Alfa Romeo GTV6, SEAT 131, Citroen Mehari in na evropskih tleh precej redki Chrysler LeBaron.

Večina vozil je v slabem stanju, saj so dolga leta čepela v zapuščeni garaži, zato bodo iskali kupce, ki bodo morali zavihati rokave in se lotiti dolgotrajne restavracije. Vsa vozila bodo predmet dražbe, za več informacij pa kontaktirajte prodajalca @eurobimmerstock na platformi Instagram.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button