AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Z novo Škodo Fabio RS Rally2 pridirjali do uspešnih zaklučnih testiranj

V ospredju zahteve zasebnih tekmovalnih ekip.

Škoda Fabia RS Rally2 je dobila homologacijo in s tem prejela dovoljenje za sodelovanje na mednarodnih avtomoto športnih prireditvah. A razvoj novega rally vozila se nadaljuje. Sedaj se tehniki ekipe Škoda Motorsport osredotočajo na to, kako bodo dirkalnik Škoda Fabia RS Rally2 še bolje prilagodili zahtevam zasebnih voznikov z vsega sveta. Ker morajo nekatere zasebne tekmovalne ekipe na svojih državnih prvenstvih premagati izjemno zahtevne rally preizkušnje na makadamu, so v okviru štiridnevnih testiranj v Grčiji dirkalnik Škoda Fabia RS Rally2 optimalno prilagodili prav za te pogoje.

Od leta 2015 naprej je Škoda Motorsport zasebnim tekmovalnim ekipam z vsega sveta prodala več kot 470 primerkov dirkalnika Škoda Fabia Rally2 in njegovega naslednika Škoda Fabia Rally2 evo, ki premagujejo relije na različnih terenih: na cestah z različnimi tipi asfalta, na peščeni podlagi, na kamnitih gramoznih poteh ali na snegu in ledu. Cilj družbe Škoda Motorsport je, da svojim strankam nudi vozilo, ki se optimalno odziva v vseh cestnih in vremenskih razmerah. S tem ko je dirkalnik Škoda Fabia RS Rally2 pred kratkim prejel homologacijo avtomotošportne zveze FIA, je bila določena njegova osnovna tehnična konfiguracija. Zato se razvojna ekipa družbe Škoda Motorsport sedaj osredotoča na to, kako bo novo vozilo za mednarodno kategorijo Rally2 še bolje prilagodila potrebam zasebnih tekmovalnih ekip.

“Še naprej delamo na tem, da bi našim strankam ponudili najboljši celotni paket,” je poudaril glavni inženir Eric Mommey. V prizadevanjih, da bi našli najboljšo možno nastavitev podvozja za rallyje na trdi gramozni podlagi je Mommey s svojo ekipo nazadnje odpotoval v Grčijo, kjer na gozdnih in poljskih poteh vsak rally avto doseže svoje meje. “Kamnite, grobe površine cestišča in visoke zunanje temperature izjemno obremenjujejo tehniko. V Grčiji je potrebno izjemno vzdržljivo in zanesljivo vozilo,” je razložil Mommey. S tem je Grčija popolno okolje za pripravo novega dirkalnika Škoda Fabia RS Rally2 na vse vrste rallyjev na makadamu po vsem svetu.

Tako Britanec Kris Meeke, zmagovalec petih rallyjev za svetovno prvenstvo, kot Finec Emil Lindholm, sveže okronani svetovni prvak v razredu WRC2 Junior, sta vsak za dva dni zasedla vozniško mesto. Dirkalnik Škoda Fabia RS Rally2 sta v pokrajinah Loutraki in Korint preizkusila na makadamskih progah, ki spominjajo na grško preizkušnjo za svetovno prvenstvo v rallyju zveze FIA – rally Akropolis.

Rudi Leskovec
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button