AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Volkswagnova znamka Scout draži s prvim električnim SUV-jem

Fotografija prikazuje koncept Scoutovega SUV-ja načrtovanega za leto 2026.

Če sem vam zdi ime Scout znotraj Volkswagnovega repertoarja nekoliko neznano, gre za povsem novo znamko električnih terencev in poltovornjakov bazirano v Združenih državah Amerike. Prve obrise novih avtomobilov so razkrili že pred nekaj meseci, sedaj dražijo s prvim konceptom.

Fotografija prikazuje sprednji del električnega SUV-ja, ki se tako kot na prvih skicah ponaša s škatlastimi potezami in postavnim nosom, zajetnimi terenskimi pnevmatikami ter veliko oddaljenostjo od tal. Dražilec je del Scoutove nove spretne strani, kjer je ime Volkswagen popolnoma odsotno.

Na napovedni sliki je koncept Scout z močno in pokončno držo, ki spominja na klasične modele Scout, so komentirali pri podjetju. Prejšnja skica poleg SUV-ja prikazuje sorodno oblikovanega poltovornjaka s pokončno odrezanim sprednjim delom in enostavnimi linijami. Odmik od tradicionalnih pogonskih sklopov je omogočil zelo kratke previse, z izjemo poltovornjaka s podaljšanim zadkom zavoljo nakladalnega prostora. Veliko več o prihajajoči znamki Scout smo zapisali že TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Scout Motors

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button