AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Vision Qe napoveduje Infinitijev prvi električni model

Premijska japonska znamka se naposled podaja v električno dobo.

Infiniti je na nedavnem tokijskem avtomobilskem sejmu razkril futurističen koncept Vision Qe, s katerim napovedujejo električno prihodnost znamke, saj pooseblja njihovo oblikovalsko vizijo in hkrati služi kot predogled nove povsem električne limuzine. Koncept Vision Qe je prepleten z oblikovalskim pristopom »Artistry in Motion«, za katerega  je značilna elegantna oblika z občutkom gracioznega gibanja.

Oblikovalska ekipa je navdih črpala iz treh japonskih filozofij – »Kabuku« za ustvarjanje prepoznavnega dizajna, »Sho« za izražanje dinamike ter »Sui« za vnašanje prefinjenosti. Rezultat je čudovita vizija prihajajoče popolnoma električne limuzine Infiniti fastback. Karoserija združuje eleganten profil z mišičastimi blatniki, kar nakazuje na visoko električno zmogljivost napovedanega modela.

Simbolna je tudi po meri izdelana modra karoserijska barva Shadow Blue z bleščečimi zlatimi poudarki, ki predstavlja Infinitijevo osveženo vizualno identiteto. Velika platišča imajo geometrijski vzorec, ki ga je navdihnila tuljava električnega motorja, na novo je zasnovana značilna dvojna maska in v slogu sodobnega časa osvetljena z LED elementi, zmožnimi različnih svetlobnih animacij. Sprednji in zadnji svetlobni znaki spominjajo na tipke digitalnega klavirja in dodajajo eleganten pridih. Koncept Vision Qe, ki simbolizira elektrificirano pot znamke, bo od prihodnjega meseca na ogled na globalnem sedežu znamke v Jokohami na Japonskem.

Žiga Kolman
foto: Infiniti

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button