AvtomobilizemNovice

Tretja hibridna različica prenovljenega Porscheja Cayenna

S E-Hybrid ponuja več električne avtonomije in visoko sistemsko zmolgjivost.

Porsche širi ponudbo hibridnih modelov s predstavitvijo tretje hibridne različice prenovljenega Cayenne, ki ponuja odlično ravnovesje med dinamiko, udobjem in učinkovitostjo. Novi Cayenne S E-Hybrid se uvršča model modela E-Hybrid in Turbo E-Hybrid.

Za pogon nove generacije Cayenne S E-Hybrid skrbi posodobljeni 3-litrski turbinsko podprt V6 motor z močjo 260 kW (353 KM), v povezavi z elektromotorjem z močjo 130 kW (176 KM). Skupaj dosegata sistemsko moč 382 kW (519 KM) in impresiven navor 750 Nm. Zajetna konjenica se odraža v vznemirljivih zmogljivostih, saj Cayenne S E-Hybrid pospeši do stotice v samo 4,7 sekunde in doseže največjo hitrost 263 km/h. Zavoljo povečane baterije s kapaciteto 25,9 kWh je mogoče v električnem načinu prevoziti do 90 kilometrov, polnjenje pa preko izmeničnega priklopa z močjo 11 kW traja dve uri in pol.

Vizualno se Cayenne S E-Hybrid brezhibno vključuje v modelno paleto s serijskimi 20-palčnimi platišči in dvojnimi izpušnimi cevmi iz brušenega nerjavečega jekla. Zunanji paket se razlikuje glede na različico karoserije, namreč SUV različico krasi srebrni paket, elegantnega kupeja pa črni paket. Varnost in vidljivost izboljšujejo standardni matrični LED žarometi, inovativni matrični žarometi z visoko definicijo pa so na voljo kot dodatna oprema.

V notranjosti lahko vozniki uživajo v številnih standardnih elementih, vključno z osem-smerno električno nastavljivimi sedeži, paketom Sport Chrono z izbirnikom načinov vožnje, športnimi stopalkami iz nerjavečega jekla in notranjim paketom Diamar v srebrnem odtenku. Porschejeva aplikacija My Porsche zagotavlja enostavno upravljanje funkcij, novi dodatni zaslon za potnike pa omogoča več užitkov na dolgih poteh, poleg tega sistem za kakovost zraka pomaga filtrirati škodljive delce in snovi. Kupci lahko naročilo za prenovljena modela Cayenne S E-Hybrid že oddajo, dobavljati jih bodo začeli novembra letos. Več o močno prenovljenem Cayenne si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button