AvtomobilizemNovice

To je Maserati MCXtrema!

VIDEO: Trizoba dirkalna pošast se je razkrila.

Pred dnevi smo vam na povezavi TUKAJ servirali vest, da se gospodje in gospe iz štaba Maseratija na salon v kalifornijskem Montereyju odpravljajo s polno prtljago. Štirikolesno, kakopak! Že takrat smo omenjali napoved modela MCXtrema, dirkaške izpeljanke iz hiperšportnega MC20.

Italijani so jo naposled le spustili iz kletke in športni derivat MC20 spustili na plano. Sestavili bodo le 62 primerkov, katerih lastnike bodo izbirali bolj natančno kot recimo potomce psov nekdanje britanske kraljice. Saj res, kaj je zdaj s temi psi? O njih morda kdaj drugič, vrnimo se k MCXtremi. Ta nima nikakršnih dovoljenj za vožnjo v rednem prometu, zato so si pri trizobu iz Modene inženirji dali duška.

Prav veliko eksaktnih informacij dejansko nismo prejeli. Vemo, da je MCXtrema izredno lahka in bliskovito hitra, saj na tehtnici pokaže zgolj 1.300 kilogramov, njen pogon pa zmore 740 KM in 730 Nm navora. Pod motornim pokrovom se nahaja prisilno polnjeni trilitrski Nettuno V6 agregat, ki je na pogonska kolesa povezan preko 6-stopenjskega sekvenčnega menjalnika.

 

V dirkaške sedeže se boste nepremično namestili s pomočjo 6-stopenjskega varnostnega pasu, ki bo poskrbel, da vaš organizem ostane na mestu. No, za notranje organe seveda ne odgovarjajo. Voz je pričakovano poln dirkaških elementov, ki bodo skrbeli za vašo dobrobit in nadzor nad vozilom med mučenjem V6 agregata na zaprti stezi.

Ne pričakujte fensi digitalizacije, temveč zgolj špartansko odmerjene ekrane, dirkaški volan in nekaj gumbov. Sicer pa, zakaj ne bi vse to preverili v napovedniku, ker v živo ga boste hudo težko uzrli, še manj pa ga gostili v domači garaži.

Blaž Likovič
foto: Maserati

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button