AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Ta perfektno ohranjeni Audi Quattro 20V bo iskal novega lastnika

Je to morda najbolje ohranjeni Quattro danes?

Ljubitelji »štirih krogov« pozor. Dotični Audi Quattro 20V z letnico 1990, ki ga lahko uzrete na spodnjih fotografijah, bo namreč iskal najvišjega ponudnika med potencialnimi kupci. Že čez teden dni, ko se bo v Angliji odvila dražba Classic Car Auctions, bo skoraj muzejsko ohranjeni legendarni nemec odšel k novemu lastniku.

Audi Quattro je reli ikona, brez dvoma, in v tako dobro ohranjenem stanju ga zares redko najdemo, kaj šele da bi bil na prodaj. Prihaja v izvirni obliki z Blaupunktovim radiem s kasetami v armaturki in kopico dodatnega originalnega materiala. Quattro je spremenil pravila igre v WRC karavani, kjer so kmalu po vstopu v 1980-ta dovolili štirikolesni pogon. Sled tega so pri Audiju med letoma 1982 in 1987 brez težav pokorili tako v svetovnem reli prvenstvu kot med vzponom na sloviti Pikes Peak.

Audi je skupno sestavil 11.452 Quattro primerkov in ob zaključku v letu 1991 so na trg prišle različice 20V z zmagoslavnim 2,2-litrskim vrstnim petvaljnikom v nosu, ki je zmogel 220 KM. Do kilometrske stotice je pospešil v 6,3 sekunde in se upehal šele pri 230 km/h. neskromne številke tudi za današnje precej nadgrajene razmere, vendar ob dejstvu, da je 32-letni Audi bistveno lažji od aktualnih primerljivih vozil.

Blaž Likovič
foto: CCA

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button