AvtomobilizemNovice

Stallone GTS: Mansoryjeva vizija Ferrarijevega brezstrešnega super GT-ja

Vam je Ferrari 812 GTS premalo divji? Nemški predelovalec ima izstopajoč odgovor.

Mansory je pripravil novo kreacijo, zaradi katere nam bo padla dol čeljust – divjega, aerodinamičnega brezstrešnega superšportnega grand tourerja z dvanajstvaljnim osrčjem. Poleg nadute karoserije, je Mansory svoj pečat pustil tudi pri zverinskem motorju.

Inženirji so se poigrali z nastavitvami 6,5-litrskega atmosferskega V12 motorja in iz njega iztisnili zastrašujočih 830 konjev ter 740 Nm navora, kar se prenaša izključno na zadnji kolesni par. V primerjavi s standardnim 812 GTS je to 30 KM in 23 Nm porasta. Končna hitrost je posledično zrasla na 344 km/h, pospešek do stotice se odvije v vsega 2,8 sekundah.

Čeprav je končna hitrost iz osnovnih 340 km/h zrasla le za 4 km/h, je to impresiven podatek glede na dodatek ogromnega zadnjega krilca, ki vsekakor ne pomaga pri zmanjšanju zračnega upora. Seveda to ni edini karoserijski dodatek, več agresije izraža sprednji odbijač, zadnji odbijač s poglobljenim difuzorjem in odrezava stranska pragova. Spremembam nista pobegnili niti zunanji ogledali. Celoten komplet dodatkov je kakopak izdelan iz ogljikovih vlaken, končen produkt pa sedi na zajetnih 22-palčnih kovanih platiščih.

Žiga Kolman
foto: Mansory

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button