AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Se Polestar podaja v motošportne vode?

Polestar je v Goodwoodu predstavil strupeni električni koncept BST.

Polestar je na letošnjem Festivalu hitrosti v Goodwoodu predstavil razširjeno paleto modelov, v ki poleg modela Polestar 2, zdaj zajema tudi električna SUV-ja Polestar 3 in Polestar 4. Vrhunec dogodka je bil prvenec koncepta BST, s katerim napoveujejo nove potencialne športne smernice.

Izvršni direktor Thomas Ingenlath je izrazil navdušenje nad prvim skupnim prikazom vseh serijskih modelov na enem pomembnem dogodku. Poudaril je pomen Festivala hitrosti v Goodwoodu za razkritje koncepta BST in ga izpostavil kot prikaz najvišjega zmogljivostnega potenciala znamke.

Koncept BST se ponaša z edinstveno motošportno navdahnjeno karoserijo z mišičastimi razširjenimi loki, širokim kolotekom in 22-palčnimi kovanimi platišči. Aerodinamično optimizirana maska motorja ima značilno prezračevano režo, ki jo dopolnjujeta agresivni sprednji odbijač in zevajoče zadnje krilo. Dinamično oblikivanje krasi poslikava z grafiko dirkaške barve. Kaj poganja konceptnega roadsterja ne razkrivajo, a če so uporabili 800-voltno zasnovo Polestarja 6, potem lahko predvidevamo moč vsaj 650 kW (884 KM) in 900 Nm navora.

V razstavnem prostoru se je Polestarjema 3 in 4 pridružil prihajajoči Polestar 6 v konceptni obliki. Polestar 6, ki je bil zasnovan skupaj s z modelom 5, uporablja po meri izdelano vezano aluminijasto platformo Polestar Performance Architecture, ki predstavlja najvišji nivo Polestarjeve trenutne ponudbe. Obiskovalcem festivala se je predstavl z vožnjo po 1,2-kilometrski stezi gorsko-hitrostne preizkušnje.

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button