AvtomobilizemNovice

Radicalovi dirkalniki so postali še bolj radikalni

SR XXR v novo leto vstopa s številnimi izboljšavami.

Radical Motorsport je pripravil sveženj nadgradenj za svoje dirkalne modele ob vstopu v modelno leto 2025, predvsem so se posvetili seriji SR XXR. Novosti se osredotočajo na povečanje varnosti, zanesljivosti, zmogljivosti in obsežnejše možjosti izdelave po meri, kar dokazuje novi Radical SR10 XXR v edinstveni karoserijski barvi Daytona Green.

Med varnostnimi izboljšavami so nove izbire sedežev za modela SR3 XXR in SR10 XXR. Sveže zasnovan karbonski sedež z integriranim naslonom za glavo je lažji in močnejši od predhodnika. Na voljo je v konfiguraciji za levo, desno ali sredinsko postavitev voznika. Za tiste, ki imajo raje dvojne sedeže, za trenersko ali sopotniško vožnjo, se z vložki iz kevlarja in močnejšimi nosilci sedežev poveča varnost potnikov. Novi varnostni pasovi izboljšujejo voznikovo udobje in omogočajo personalizacijo s štirimi različnimi barvami.

Področje vzdržljivosti si okrepili z naprednim računalniškim modeliranjem, ki je pomagal ugotoviti in odpravil morebitne pomanjkljivosti. Na primer, preoblikovana zvonska gred na modelu SR10 XXR zmanjšuje tveganje za nastanek razpok, prednji razdelilnik iz ogljikovih vlaken, izdelan po obratnem postopku in z uporabo letalske smole, pa je trpežnejši in omogoča boljše prileganje kot prejšnja različica. Strupenega SR10 XXR še naprej poganja Fordov 2,3-litrski bencinski EcoBoost motor, ki ponuja 425 KM in 515 Nm navora ter zadnji kolesi žene preko šeststopenjskega dirkaškega sekvenčnega menjalnika.

Radicalovi inženirji so poskrbeli za aerodinamične izboljšave, kot je sprememba odprtin bočnih zračnikov pri SR10 XXR, s čimer je ravnotežje preneseno na sprednjo os, posledični je zmanjšani podkrmarjenje pri visokih hitrostih. Novo razmerje krmiljenja zmanjšuje voznikove napore, kar povečuje udobje in zmanjšuje utrujenost pri dolgotrajni vožnji. Poleg tega lahki vztrajnik in sklopka omogočata hitrejši odziv ter bolj gladko pretikanje prestav. Radical ponuja tudi obsežne možnosti izdelave po meri, ki strankam omogočajo bogato izbiro barv karoserije, ujemajoče obarvana lahka platišča in zanimive poslikave.

Žiga Kolman
foto: Radical

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button