AvtomobilizemNovice

Prodaja se čisto pravi Audijev Le Mans dirkalnik

Edini delujoč Audi R18 TDI Ultra v zasebni lasti.

Imate debelo denarnico in se želite razveseliti z izjemnim darilom, potem si lahko omislite funkcionalen LMP1 dirkalnik moderne dobe. Za razliko od večine Le Mas dirkalnikov, ki se skrivajo v zbirkah proizvajalcev, je dotičen primerek na prodaj pri luksemburškem trgovcu redkih in prestižnih vozil Art & Revs. Gre za edini delujoč Audi R18 TDI Ultra dirkalnik v zasebni lasti.

R18 TDI je bil zaslužen za štiri od 13 Audijevih zmag v Le Mansu med letoma 2011 in 2014. Omenjeni R18 je bil po pravilniku za sezono 2011 izdelan brez hibridnega sistema, kar pomeni, da ni tako kompleksen kot elektrificiran e-tron quattro R18 predstavljen sledečega leta 2012. Tako bi moralo biti lastništvo, vožnja in vzdrževanje precej bolj enostavno, čeprav so pri Art & Revs izdali, da poznajo bivšega Audi Sport inženirja, ki bi z veseljem spremljal in podpiral novega lastnika pri dirkanju.

Avtomobil s šasijsko številko 100 je eden izmed osmih izdelanih primerkov takšne specifikacije in med šestimi ohranjenimi. Dotičen R18 nikoli ni bil uporabljen na tekmovanjih, zgolj za testiranja in FIA homologacije, sicer se je kot rezerva udeležil številnih dirk.

Leta 2013 so ga preobrazili v videz novejšega hibridnega modela, a so ga leta 2018 s pomočjo Audi Sport popolnoma restavrirali in povrnili v prvotno stanje. Od takrat se ni premaknil, tako sta 3,7-litrski V6 motor s 539 KM in sekvenčni menjalnik odlična za nadaljnjih 7 do 10 tisoč kilometrov, preden bo potrebna kompletna obnova.

Cena avtomobila ni razkrita, vendar se bodo lahko zanj odločili le najbolj premožni privrženci motošporta.

Žiga Kolman
foto: Art & Revs

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button