AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Prihajajoča dražba Oulton Park Gold Cup s kar nekaj eksoti

Ferrari 308 GTB, Rolls-Royce Silver Shadow in še nekaj njih!

Precej raznolika in impresivna kolekcija štirikolesnikov se bo podala v lov na nove lastnike, ki se bo odvil 28. julija na dražbi Oulton Park Gold Cup. Tam se bosta oddali tudi dve »najdbi v kozolcu«, skoraj dobesedno, saj so na tak način našli dolgo mirujoča Jaguarja E-Type z letnico 1970 in Rolls-Royca Silver Shadow z letnico 1975.

Omenjeni Jaguar je menda tam počival že od leta 1986, kamor so ga lastniki skrili, da ga ne bi nepridipravi ukradli. Očitno so bili precej uspešno, saj je ostal nedotaknjen skoraj 40 let. Nekaj let kasneje so mu ob bok postavili še Rolls Royca Silver Shadow. Obe vozili kar kričita po restavraciji, a pri tem nudita posebno priložnost svojevrstnega projekta. Posledično zanju tudi ne sprejemajo rezervacij, temveč se bodo morali interesentu »udariti« v živo in na nož, če malce pretiravamo.

Naslednji butičnež je Bristol 405 Drophead Coupec (na sliki zgoraj) iz leta 1956, ki je v nasprotju z zgornjo dvojico v izvrstnem stanju, saj je bil nedavno temeljito obnovljen. Na voljo bo z vsemi originalnimi deli, ki niso bili uporabljeni pri restavraciji, pričakovana končna cena pa se giblje približno 200 evrskih tisočakov.

Ljubitelji italijanskih športnih klasik boste verjetno zastrigli z ušesi ob omembi Maseratija Merak SS iz leta 1978, ki je med letoma 2001 in 2017 preždel v muzeju, pred tem pa je krožil po Velikem jabolku, torej onkraj luže. S prevoženimi manj kot 50.000 kilometri je v odličnem stanju, poleg tega pa je bil pred kratkim delno obnovljen. Pravi biser v segmentu apeninskih atletov je zagotovo Ferrari 308 GTB ‘Vetroresina’ iz leta 1976, ki v tej podobi z volanom na desni strani nastal v zgolj 154 primerkih. Poskočni konjiček bo relativno dobro zastopan, saj bosta novo garažo iskala tudi Ferrari Testarossa iz leta 1991 in Ferrari Dino 308 GT4 z letnico 1975. Skratka, za vsakogar nekaj, le dovolj utežen bančni račun morate imeti …

Blaž Likovič
foto: Oulton Park

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button