AvtomobilizemNovice

Prihaja še 25 divjih Donkervoortov F22

Zaradi priljubljenosti novega F22, serija poskočila s prvotnih 50 na 100 primerkov.

Donkervoort ima odlično novico za ljubitelje, namreč zaradi velikega povpraševanja nameravajo izdelati dodatnih 25 primerkov ultimativnega superšportnika F22. Nizozemski butični proizvajalec unikatnih športnih avtomobilov, bo celotno serijo modela F22 zaključil pri 100 primerkih, namesto prvotno predvidenih 75.

Novi Donkervoort F22 se je vsekakor izkazal za priljubljenega, saj so še pred uradnim prihodom skoraj razprodali celotno serijo 50 primerkov, nato so število potisnili na 75, sedaj naj bi proizvodnjo zaključili pri 100 enotah. Sestavljanje divjih F22 je v polnem teku in prvi avtomobili so že zapeljali k srečnim lastnikom. Čeprav so želeli produkcijo končati s koncem leta 2024, bo morali nadaljevati vse do sredine leta 2025.

Zaradi svojega posebnega sloga je imel Donkervoort tradicionalno največ povpraševanja iz zahodne Evrope, vendar so jih začeli odkrivati tudi drugod, predvsem se je okrepilo število interesentov iz Severne Amerike, Združenih arabskih emiratov, Skandinavije in celo Izraela. Dodatna serija 25 primerkov F22 bo identičnih kot prvotnih 75, poganjal jih bo torej prisilno polnjen petvaljni motor s 500 KM, ki bo 750 kilogramsko dirkalno igračo do stotice pognal v zgolj 2,5 sekunde in v osmih sekundah do 200 km/h.

Žiga Kolman
foto: Donkervoort

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button